Bølgeblikk: En flaggsak!

Bølgeblikk: En flaggsak!

- Jeg tror jeg flagger ut.
Jeg snudde meg mot rederinnen. Vi satt på akterdekket med et bittelite glass kjølig hvitvin. Klokken hadde akkurat passert 21 og en kar i nabobåten hadde brukt trompet på sprayboks for å fortelle hele havna at det var på tide å ta ned flaggpryden.
- Flagge ut? - Ja, ikke sånn som han tankreder Fredriksen, da. Han er jo redd for milliardene sine, og jeg har knapt til diesel på tanken. Ikke mye å flagge ut for det der, iallfall ikke til Sverige for der er dieselen ennå dyrere. Rederinnen nippet til glasset. Å flagge ut var henne like fjernt som å ta oljeskiftet. Jeg vet ikke hvor interessert hun var i å høre meg flagge mine synspunkter, men siden jeg allerede hadde et skilt om bord med påskriften ”The captains word is law”, så lot jeg det stå til.

- Du skjønner, sa jeg. – Mine erfaringer med flagg i båt er ikke de beste. - Da er det kanskje på tide å ta det ned, sa rederinnen. - Det er akkurat det, ser du. To ganger har jeg mistet flagg og stang omtrent midt mellom Østfold og Vestfold, i kjølvannet av Bastøferga så å si. Og de gikk rett ned. Til bunns. Der ligger det nå to flagg. Jeg håper krabbene setter pris på det for det har kosta meg...... - Flagget! sa rederinnen. - Nettopp, sa jeg. Og det er ikke bare jeg som har et vanskelig forhold til flagg. Husker du han vi så turne i flaggstanga på millionbåten sin? - Han falt fra dollbordet, sa rederinnen, og han tok seg for i fallet. Tror ikke han hadde noe i mot flagget egentlig. - Og hva var resultatet? Han slo seg skikkelig..... - Klokka er over ni! .....og nå er han både gul og blå. Han kan bruke magen som gjesteflagg i Sverige! Bare på grunn av en flaggstang.

Vi satt tause en stund. Rederinnen var avventende. - Kvart over, sa hun. - Er du klar over at jeg var innom fem båtutstyrforretninger i to land for å få tak i en ny flaggstang i rustfritt stål, sa jeg. – Dersom jeg mister det en tredje gang vil jeg jo ikke at det skal flyte i vannskorpa og muligens være til fare for andre båtfolk. - Du pleier å skryte av at du bare hadde en feil på båtførerprøven. Hva var det igjen? sa rederinnen. - Når flagget skal opp om morgenen, sa jeg. – Bare en bagatell egentlig. - Og når skal det ned igjen da? spurte hun. - Solnedgang, eller senest.... - Halv ti, sa rederinnen. ...nei, ni, sa jeg. - Kanskje du bør reise deg da? - OK, skal du ha en skvett også, ser du har tomt glass. Tror jammen jeg tar ned flagget med en gang, jeg. Så har vi gjort det. - God ide, sa rederinnen. 

MorMajor

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon