Alders lille spøk

Alders lille spøkAlders lille spøk

Hva er det å si om deg? Du som bare er gammel, kald og stygg.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Komme deg på land, burde du. Under en presenning så jeg slapp å se deg. Slapp å se at du er så ertende vakker og full av erfaring. Ingen gidder å koste et opplag på deg. Du som har skjegg av iskrystaller og er ru av grønske og skjell. Spjelket ror har du også, og fenderlisten din kan ingen huske hvor ble av. Du ligger og speiler deg i ruglete nattis. Hvem tror du at du er? Speilbildet ditt er utydelig. Slik blir det når du ufullkommen og falleferdig. Noen har sikkert glemt deg, fordi du er blitt for besværlig. For kravstor. Det skal nok noe til å for dra deg i gang. Og da klarer du ikke holde tritt med noen, det vedder jeg på. Så fryser det skikkelig til, og så springer du lekk. Til våren synker du. Da er du blitt helt umedgjørlig. Men neida. Du ligger der og gløder du, slik at man ikke kan ta øynene vekk fra deg. Jeg måtte til og med feste deg på film. Og sette på musikk og ta en øl da jeg kom hjem. Fordi du var så utidig å ha sjel og verdighet. Frekk nok til å ligge der hemmelighetsfull, midt i glaninga på folk - med en historie å fortelle. Uten å røpe det minste.

"Dance me to the end of love", synges det. Det er nok slik det blir. Du har fortsatt draget. Kjærring!

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon