”Loveboat”

”Loveboat”

”Loveboat”

Her står Autofils Jan Erik Larsen og viser fram hans siste prosjekt, ”Loveboat”. Den skal sammen med en oppusset Folkevogn boble auksjoneres bort under TV-aksjonen til inntekt for Blå Kors senere i høst. Ekvipasjen vakte stor oppsikt på båtmessa i Pollen i Arendal 1.mai-helgen.

Som mange kanskje husker, hadde Jan Erik også i fjor en båt som ble pusset opp og som ble auksjonert bort til inntekt for TV-aksjonen. Den gang var det en snekke som ble pusset opp etter alle kunstens regler, og i år er det en gammel 14 fots båt som ble benyttet av den engelske redningstjenesten. Jan Erik fant den på Vestlandet da den var avertert til salgs på Bruktbørsen på www.batmagasinet.no.

”Loveboat” har han kalt det ferdige prosjektet, for redningsbåten har fått tak, køyeplasser, vask og toalett om bord, og er akkurat passe for to personer som er glad i hverandre å enten dra på båttur eller bruke den som campingvogn. Båten, hengeren og trekkvognen er unik. Lakkert og dekorert av en norsk kunstner som nå er etterspurt over hele verden for sitt håndlag med airbrush-sprøyten, nemlig Ivar Åsland som egentlig er organist. Alt trearbeide både i båt og i folkevognbobla er utført av Odd Bjørn Jørgensen på Eikeli Båtbyggeri i Fevik. Motoren er en splitter ny 15 hk. Suzuki, selvsagt nydelig lakkert den også. For øvrig har gjenbruksstasjonen i Lillesand vært ivrige bidragsytere til deler. Med oppfinnsomhet har detaljer blitt til herfra, blant annet er propellene på hengerens skjermer vært hentet fra oljepumper og de skinnende blanke hjulkapselene på hengeren er ombygde salatboller. Gi bud på hele pakken under TV-aksjonen. Ekvipasjen må da være verdt adskillig hundre tusen kroner.

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon