”Individuelt” fra Bavaria

”Individuelt” fra Bavaria

TEKST: AMUND RICH. LØKEN
FOTO: AMUND RICH. LØKEN og BAVARIA

Selv om Bavaria er kjent for rasjonell produksjon etter samlebåndprinsippet er det nå gjort plass til enda mer kundetilpassede modeller. Bavariaimportøren i Norge, Lunde Båt i Asker, fikk nylig en av verdens første Bavaria 37 med beige skrogstripe. I utgangspunktet er dette den samme båten som den tradisjonelle 37-foteren med blå stripe, men det er gjort både visuelle og tekniske forbedringer. Med kundetilpasset menes at båtene i det nye highlineprogrammet levers i flere farger enn blå, også oransje, nøtt, krem, hvit og rød. Den iøynefallende stripen følges opp av utvendige puter i cockpit i samme farger. Fargene følges også opp med større materialvalg under dekk, både hvalnøtt, mahogni og eik. De individuelle båtene har nesten samme pris som den velkjente blå 37-foteren. Med det minste motoralternativet, doble Volvo Penta D4 på hver 240 hk, koster båten 2.1 millioner, eller rundt 60.000 mer enn den tradisjonelle Bavariaen.

Spenstig 28-foter
37-foteren har også fått en spenstig lillebror, en ny 28-foter, en innholdsrik båt som i størrelse kan sammenlignes med 30-foteren. Prisen er ikke fastlagt, men det er etter hva Båtmagasinet forstår mulighet for at den faktisk legger seg under millionen. Det er mye ny båt for pengene.

45-foter med Hardtop
I det øverste segmentet er det Bavaria Deep Blue 46 som skaper forventninger. BMW Group Designworks i USA har laget en hardtop-versjon. Båten vil trolig komme til Norge i løpet av sensommeren og vil for første gang vises for publikum på Båter i Sjøen i september. Dermed velger Bavaria å kjøre to designliner. På vårt spørsmål om det bare er et overgangsfenomen, svarer Anders Cardenas;
- Det er plass til begge. De utfyller hverandre på en utmerket måte. Om det ikke finnes så mange fellesnevnere i designen, så er det mange andre ting som er felles; rasjonell produksjon gir prisgunstige produkter.

Bavariadirektør Andres Cardenas legger ikke skjul på at båtprodusenten lytter når det kommer synspunkter fra den norske importøren Lars-Erik Solvang. Flere av de viktige detaljene om bord i Deep Blue 46 ble endret etter anbefaling fra Norge, blant annet fikk båten er mer komfortabel dusjløsning og en større og mer praktisk badeplattform. 
- Den norske importøren er blant de dyktige også på salg, sier Andres Cardenas.

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon