Yamaha kjøper stor båtprodusent

Buster_LX (2).jpg

SALGET av Buster sikrer Yamaha både merkenavn, rettigheter og produksjonsapparatet til Buster.
SALGET av Buster sikrer Yamaha både merkenavn, rettigheter og produksjonsapparatet til Buster.
Buster får nye eiere

Yamaha kjøper stor båtprodusent

Finske Fiskars, som har eid båtprodusenten Buster i 60 år, har i dag inngått avtale om å selge båtvirksomheten til Yamaha Motor Europe.

I følge en pressemelding fra Buster inkluderer avtalen varemerket Buster samt fabrikken i Ähtäri i Finland.

Fiskars ønsker ifølge pressemeldingen å fokusere på sin kjernevirksomhet, og har derfor valgt å selge ut båtproduksjonen. Inhan Tehtaat Oy Ab, som produserer båtene i dag og som inngår i avtalen med Yamaha, er Europas største produsent av aluminiumbåter.

-Gjennoms salget av varemerket Buster styrker vi vårt fokus på Fiskars kjernevirksomhet. Buster har 60 års erfaring med produksjon av aluminiumbåter og har den senere tiden satset stort på produktutvikling, formgivning og produksjonsmetoder. Yamaha er verdens ledende konsern innen marinebransjen og vi tror at denne avtalen er den beste veien fremover for Busters kunder og de ansatte, sier Kari Kauniskangas, administrerende direktør for Fiskars.

-Buster har i mange år samarbeidet med yamaha. Det nye eierskapet styrker dette samarbeidet, i tillegg til at det gir mulighet til å utvide virksomheten til nye markeder, sier Juha Lehtola, direktør for Fiskars båtvirksomhet.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.