Windy til Polen

Windy til Polen

Norges største båtprodusent, Windy Boats, følger mange andre produsenter og flytter all produksjon ut av landet. 50 personer mister jobben i Arendal.

Markedet for fritidsbåter har vært meget svakt helt siden finanskrisen startet i 2008, og samtidig har kostnadene ved å produsere båter i Norge blitt for store. Flere norske båtprodusenter har allerede flyttet ut av Norge, og Windy Boats AS følger nå etter.Nøkkelposisjoner i Windy Boats AS, som design, utvikling, salg, markedsføring, kvalitets-kontroll og økonomi, vil forbli i Arendal, sier produsenten i en pressemelding.Store tapWindy Boats styreleder og eier, Trygve Hegnar, sier at beslutningen var tung å ta, men tapene de siste årene har vært store, og når det koster tre ganger så mye å produsere båter i Norge som i Polen, hadde vi ikke noe valg.Selskapets adm. dir., Knut Heiberg- Andersen, sier at flyttingen av produksjonen vil ramme rundt 50 ansatte, og denne prosessen vil bli gjennomført på en ryddig og ordentlig måte. Myndighetene er allerede varslet og de interne prosessene i bedriften er i gang.Hva som vil skje med produksjonslokalene på Skarpnes i Arendal er ikke klart, men Heiberg-Andersen sier at man håper å kunne bruke disse til et Windysenter for merkeservice, klargjøring, salg og ettersalg samt muligens opplagstjenester og vedlikehold av Windybåter.

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.