Windy til Polen

Windy til Polen

Norges største båtprodusent, Windy Boats, følger mange andre produsenter og flytter all produksjon ut av landet. 50 personer mister jobben i Arendal.

Markedet for fritidsbåter har vært meget svakt helt siden finanskrisen startet i 2008, og samtidig har kostnadene ved å produsere båter i Norge blitt for store. Flere norske båtprodusenter har allerede flyttet ut av Norge, og Windy Boats AS følger nå etter.Nøkkelposisjoner i Windy Boats AS, som design, utvikling, salg, markedsføring, kvalitets-kontroll og økonomi, vil forbli i Arendal, sier produsenten i en pressemelding.Store tapWindy Boats styreleder og eier, Trygve Hegnar, sier at beslutningen var tung å ta, men tapene de siste årene har vært store, og når det koster tre ganger så mye å produsere båter i Norge som i Polen, hadde vi ikke noe valg.Selskapets adm. dir., Knut Heiberg- Andersen, sier at flyttingen av produksjonen vil ramme rundt 50 ansatte, og denne prosessen vil bli gjennomført på en ryddig og ordentlig måte. Myndighetene er allerede varslet og de interne prosessene i bedriften er i gang.Hva som vil skje med produksjonslokalene på Skarpnes i Arendal er ikke klart, men Heiberg-Andersen sier at man håper å kunne bruke disse til et Windysenter for merkeservice, klargjøring, salg og ettersalg samt muligens opplagstjenester og vedlikehold av Windybåter.

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.