Windy øser ut nye modeller

Windy øser ut nye modeller

Norges største båtprodusent, Windy i Arendal skal de neste årene pøse ut nye modeller. Størst av alt er en ny 75-foter som kommer i 2010/2011. Men også en ny 38-foter og en 42-foter er på tegnebrettet.

-Vi satser skikkelig tøft på å fornye modellutvalget og utvikle nye modeller i årene som kommer, sier direktør Knut Heiberg Andersen til Båtmagasinet. Størst forventning har vi til en ny 75-foter som skal tegnes av engelskmannen Ed Debois, sier Heiberg Andersen. Men også konstruktøren Bill Dixon er engasjert av Windy. Dermed går man utenom sin egen huskonstruktør Hans Jørgen Johnsen på de nye modellene. Johnsen vil fortsatt være engasjert av Windy til andre konstruktøroppgaver.

Det er spennende at Norge nå virkelig får en storbåtprodusent som kan matche de største og beste i Europa. Med en ny 75-foter tar Windy steget opp i divisjonen til Sunseeker, Fairline og Princess for godt. Windys båter får stort sett bare toppkarakterer av båtpressen i Europa, og vi vet at det er stor interesse for båtene også i det enorme markedet i USA.

Den nyeste modellen, Windy 44 Chinook som ble vist fram i flytende tilstand i Pollen i Arendal for første gang 1. mai, er prototypen som ble stilt ut i Düsseldorf og hadde verdenspremiere der i februar. Den båten er solgt til Moskva, så Windy ser et gryende marked der også, sier Heiberg Andersen til Båtmagasinet.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.