VM og ny folkefest i båtbyen Tønsberg

Match_Race.jpg 1.jpg

VM: Verdens beste båtførere i båtsportklasse F2 stiller til start i VM i Tønsberg i helgen.
VM: Verdens beste båtførere i båtsportklasse F2 stiller til start i VM i Tønsberg i helgen.

VM og ny folkefest i båtbyen Tønsberg

25 deltagere fra 15 nasjoner. I helgen braker det løs med verdensmesterskap i båtsportklasse F2 i Tønsberg. Det er duket for ny folkefest.

Primus motor for den nye store båthelgen i Tønsberg er (som vanlig) Frode Sundsdal. Han lover spektakulær båtkjøring og mange attraksjoner for publikum. Tidligere i sommer var han mannen båt det store båtshowet i byen som samlet imponerende 30.000 mennesker. Han ser ikke bort i fra at også den rekorden blir slått i helgen.

GODT FORBREDT: VM-admiral Frode Sundsdal er godt forberedt til stor VM-helg i Tønsberg.
GODT FORBREDT: VM-admiral Frode Sundsdal er godt forberedt til stor VM-helg i Tønsberg.

Verdens beste
Men også flere rekorder kan stå for fall. Det internasjonale båtsportforbundet har godkjent banen på kanalen i Tønsberg for 18 båter til den store VM-finalen, men før de innledende rundene blir det verdensrekordforsøk. Det skjer fredag, mens VM-løpene kjøres med kvalifisering lørdag og finale søndag. Til sammen 25 deltagere fra ikke mindre enn 15 nasjoner stiller til start.
Klasse F 2 er en publikumsvennlig klasse. Det er bare å finne seg en plass på en av sidene av kanalen. Verdens beste båtførere sørger for spenning og underholdning.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.