VM og ny folkefest i båtbyen Tønsberg

Match_Race.jpg 1.jpg

VM: Verdens beste båtførere i båtsportklasse F2 stiller til start i VM i Tønsberg i helgen.
VM: Verdens beste båtførere i båtsportklasse F2 stiller til start i VM i Tønsberg i helgen.

VM og ny folkefest i båtbyen Tønsberg

25 deltagere fra 15 nasjoner. I helgen braker det løs med verdensmesterskap i båtsportklasse F2 i Tønsberg. Det er duket for ny folkefest.

Primus motor for den nye store båthelgen i Tønsberg er (som vanlig) Frode Sundsdal. Han lover spektakulær båtkjøring og mange attraksjoner for publikum. Tidligere i sommer var han mannen båt det store båtshowet i byen som samlet imponerende 30.000 mennesker. Han ser ikke bort i fra at også den rekorden blir slått i helgen.

GODT FORBREDT: VM-admiral Frode Sundsdal er godt forberedt til stor VM-helg i Tønsberg.
GODT FORBREDT: VM-admiral Frode Sundsdal er godt forberedt til stor VM-helg i Tønsberg.

Verdens beste
Men også flere rekorder kan stå for fall. Det internasjonale båtsportforbundet har godkjent banen på kanalen i Tønsberg for 18 båter til den store VM-finalen, men før de innledende rundene blir det verdensrekordforsøk. Det skjer fredag, mens VM-løpene kjøres med kvalifisering lørdag og finale søndag. Til sammen 25 deltagere fra ikke mindre enn 15 nasjoner stiller til start.
Klasse F 2 er en publikumsvennlig klasse. Det er bare å finne seg en plass på en av sidene av kanalen. Verdens beste båtførere sørger for spenning og underholdning.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.