Vil likestilles

kaischøne.jpg

Presidenten i KNBF, Kai Schøne, ledet båttinget til å vedta en resolusjon om å likestilles med turfolket
Presidenten i KNBF, Kai Schøne, ledet båttinget til å vedta en resolusjon om å likestilles med turfolket

Vil likestilles

Båtfolket vil likestilles med turfolket.

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF)s generalforsamling har vedtatt en resolusjon i helgen med adresse Storting, Regjering og kommunene der de vil likestilles med turfolket med hensyn til parkeringsplasser og opplagsplasser:

Båtliv er en av Norges aller største fritidsaktiviteter og svært viktig for folkehelsen. Båtlivsundersøkelsen 2012 viser at over halvparten av alle nordmenn er ute i fritidsbåt minst en gang i løpet av et år. Bruk av sjøen som rekreasjonsområde med fritidsbåt er imidlertid avhengig av tilgang til sjøen fra land. På land kreves det parkerings- og opplagsplasser. KNBF observerer et økende trykk for utbygging i strandsonen. Dette er en stor trussel mot båtlivet.

Båttinget mener at sjønære parkerings- og opplagsplasser skal vurderes på lik linje med utfartsparkering ved turterreng. På vegne av våre 35.000 medlemmer krever vi at stat og kommuner også legger forholdene til rette for sjønære opplags- og parkeringsplasser for båtfolket.

 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.