Vil bygge sjark sammen

Sjark35-x.jpg

SJARK: Skorgenes og Viksund satser på sjark igjen.
SJARK: Skorgenes og Viksund satser på sjark igjen.

Vil bygge sjark sammen

Roar Strømsnes og Erling Viksund har lagt ned stridsøksene. Nå går de sammen i et nytt selskap for produksjon av sjarker til yrkesbruk.

De nye yrkessjarkene skal bygges på eldre og velutprøvde Viksundskrog. Det er planlagt en serie båter mellom 10 og 15 meter. Produksjonen skal finne sted hos Skorgenes i Litauen, mens mye montasjearbeid blir lagt til Askøy Båtsenter i Strusshamn.

Erling Viksund sier til Båtmagasinet at all tidligere uenighet er lagt til side, og partene er ajour økonomisk. Dette betyr at også den tilspissede navnestriden er ryddet av veien og at Skorgenes kan produsere båter under Viksund-navnet. Erling Viksund går inn i det nye selskapet som minoritetseier.

Viksund sier i til Båtmagasinet at han gleder seg over at solide yrkesbåter igjen kommer i produksjon. Båtene vil bli maksimalt tilrettelagt for yrkesfiskere, med gode skrog, god bredde og skal konstrueres for fart. De første båtene vil bli satt i markedet i 2015-2016.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.