Viksund testkjører flaggskipet

Viksund testkjører flaggskipet

Viksund er nå på vannet med prototypen av det nye flaggskipet - Viksund 395 st. cruz.

 

Tirsdag tiende juli 2012 tegner seg inn i historiebøkene som en merkedag i Viksunds historie. Dette var dagen da Viksund 395 St Cruz fikk vann under kjølen for første gang. Prosjektet ble påbegynt allerede i 2007. 
 
-Det er med stor glede vi nå kan presentere de aller første bildene av en ferdig båt.
Dagen ble innledet med mottakelse av to ingeniører fra Cummins som har tatt turen ens ærend fra Cummins Norge i Drøbak for og bistå i klargjøringen av Zeus fremdriftssystemet ombord, skriver Martin VIksund i en pressemelding.
 
Det er foreløpig satt av tre dager til kalibrering, og ikke minst innkjøring av dette systemet, som nå er montert i en norskprodusert lystbåt for første gang. 
 
Zeus fremdrifstsystemet er klart for testkjøring på Vestlandet.
 
-Selv om systemet er velprøvd er det alltid knyttet seg spenning til en førstegangs installasjon, og spesielt på en helt ny båt som Viksund 395 St Cruz. Foreløpig har båten ikke vært kjørt , men i løpet av ettermiddagen tirsdag er det gjort de siste forberedelsene til de første testkjøringene i dag onsdag, sier Viksund.
 
Viksund 395 St Cruz vil med sine 12,63cm lengde og 4,20 meters bredde gå inn som den største serieproduserte lystbåten i Norge. 
 
- Vi håper at båten faller i smak - og ser frem til og vise dere enda mer av hva denne vakre og svært innholdsrike damen har og by på, oppsummerer Viksund.  

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.