VIDEO: Bavaria med flybridge

VIDEO: Bavaria med flybridge

Bavaria kommer allerede til sommeren med en ny serie flybridgebåter, utviklet av en av Italias mest kjente båtdesignere.

Av Amund R. Loken og Lars K. Larsen

Bavaria har ikke mer enn så vidt lansert en serie på syv båter, fra 28 til 43 fot, utviklet i tett samarbeid med BMW Group DesignworksUSA, før de er nesten klare med lansering av enda en ny serie. Denne gang er det snakk om flybridgebåter, designet av det velrenommerte italienske designselskapet Too Design.

Første modell ut heter Bavaria Zircon 42 Flybridge. 12-meteren får tre lugarer og to toalettrom. Som standard blir båten levert med to Volvo Penta D6-motor som hver yter 330 hk. Det er også mulig å få Volvos IPS-drev.

Til Sandvika i september
- Vi har allerede bestilt, og første båt kommer forhåpentligvis til Norge før sommeren. Vi vil ha offisiell norgespremiere under "Båter i sjøen" i Sandvika i september, sier Lars-Erik Solvang i Lunde Båt Motor, til Båtmagasinet.

Italiensk look
Det er ikke mye informasjon som er kommet ut om de nye båtene, men det er snakk om en helt ny serie. Båtene er designet av båtdesigner Marco Casali, mannen bak blant annet Itama Yachts, skarpe italienske luksusbåter med stort fartspotensiale og skape v-bunner. Itama Yachts ble i 2004 en del av italienske Ferretti Group, yachtkonsernet som blant annet har kjente merkevarer som Riva, Pershing og Bertram I sin portefølje.

Bavaria går med andre ord helt nye veier når det nå kommer enda en ny serie, denne gang med to styreposisjoner og romslig plass på taket.

- Vi har sett i lengre tid at flere kunder ønsker flybridgebåter. Bavaria har bestandig lyttet til kundene, så dette er en god nyhet, sier Solvang.


MODELL: Foreløpig finnes kun tegninger, og denne modellen, av Zircon 42. Til sommeren kommer fullskalamodellen til Norge.

Tekniske data Bavaria Zircon 42 Flybridge
Lengde: 11,99 meter
Bredde: 4,25
Drivstofftank: 1,200 liter
Vanntank: 410 liter
Lugarer: 3 (to toalettrom m/dusj)
Motoralternativer: D6 330, 370, 400, IPS 500 og 500.
Mer info: www.motorboat.no

 

(24.01.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.