Vi venter på ditt forslag til «Årets gjestehavn 2015»

Farsund_3.jpg

FLAGGENE VAIER: Farsund viser stolt frem at dette ble Båtmagasinets "Årets gjestehavn" i både 2010 og 2011.
FLAGGENE VAIER: Farsund viser stolt frem at dette ble Båtmagasinets "Årets gjestehavn" i både 2010 og 2011.

Vi venter på ditt forslag til «Årets gjestehavn 2015»

Har du vært innom mange gjestehavner i sommer? Har du en favoritthavn? I tilfelle må du fortelle oss hvor du mener Båtmagasinets store flagg «Årets gjestehavn» skal vaie neste år. Det er tid for kåring av «Årets gjestehavn 2015».

Det er Båtmagasinets lesere som avgjør hvem som fortjener hedersbeviset. Fjorårets pris gikk til Skarveit. Valget var ikke vanskelig. Skartveit er en havn med et hyggelig og serviceinnstilt vertskap. Her er forholdene lagt godt til rette for at båtfolket skal trives. Det er slike havner båtfolket vil ha. Vi vet at det er mange gode havner langs kysten. Er det noen som slår Skartveit? Gi oss et tips og gjerne med en kort og god begrunnelse.

FARSUND: Stor stemning i Farsund da Båtmagasinets redaktør overrakte flagget som et synlig bevist på at gjestehavnen var kåret til «Årets gjestehavn» i 2011.
FARSUND: Stor stemning i Farsund da Båtmagasinets redaktør overrakte flagget som et synlig bevist på at gjestehavnen var kåret til «Årets gjestehavn» i 2011.

Ønsker kandidater
Båtmagasinets jury plukker ut 8-10 kandidater etter forslag fra leserne. Det hele ender med en avstemning der den som får flest stemmer går av med seieren. Nå er reglene endret slik at blir en havn kåret til Årets Gjestehavn, må det gå fem år før den igjen kan nomineres. 
Har du forslag, så send det til: redaksjon@batmagasinet.no innen 10. september. Kom gjerne med en liten begrunnelse. Din stemme kan være avgjørende.
GODE VERTER: Anita og Kjetil Ørnes er et hjertelig vertskap på Skartveit, og innsatsen deres er nå prisbelønt av båtfolket. (Foto: Atle Knutsen).
GODE VERTER: Anita og Kjetil Ørnes er et hjertelig vertskap på Skartveit, og innsatsen deres er nå prisbelønt av båtfolket. (Foto: Atle Knutsen).

Her er tidligere års vinnere:
2005: Husnes Gjestehavn
2006: Husnes Gjestehavn
2007: Bekkjarvik i Austevoll
2008: Helgøysund marina
2009: Husnes Båthavn
2010: Farsund gjestehavn
2011: Farsund gjestehavn
2012: Klokkergården, Rødøy
2013: Tønsberg Gjestehavn
2014: Skartveit Gjestehavn

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.