Venter 15 000 besøkende

Venter 15 000 besøkende

Båter i Sjøen på Kadettangen ved Sandvika er Norges største flytende båtmesse. Torsdag 2. september åpner messen.
Nærmere 450 båter hvorav ca. 70 nyheter og flere verdenspremierer blir vist på messen. På land finner man 60 utstillere som tilbyr alt fra elektronikk, utstyr, motorer, klær og informasjon. Messen er med andre ord Nordens største båtbutikk. Båter i sjøen varer frem til søndag 5. september.Noen av nyhetene som blir presentert på messen:
 • Ardea 34 Sundeck
 • Askeladden C 62 Cruiser
 • Bavaria 38 Sport HT
 • Bavaria 40 Cruiser
 • Beneteau Flyer 750 Cabrio
 • Fairline Squadron 55
 • Hallberg-Rassy 372
 • Hanse 375
 • Jeanneau Sun Odyssey 409
 • Nauticat 441 
 • Infinity 24 CR

- Vi gleder oss alltid til denne båtmessen.  Båtene er i sitt rette element og Kadettangen gir en flott ramme for messen, sier messesjef Merete Rustad. 

Messen er litt større enn i fjor, og cirka 450 båter vil bli utstilt. Av disse er over 90 seilbåter.  

Vi synes det er utrolig hyggelig at mange verft, både norske og utenlandske, legger sine premierer til Båter i sjøen, sier Rustad.  

Publikum vil finne båter i alle størrelser, fra 6 fot og opp til nærmere 65 fot.  Dermed kan man både drømme seg bort og finne båten som er tilpasset sin egen lommebok og behov, fortsetter Rustad.   


Aktiviteter
I år har vi utvidet aktivitetstilbudet for å gjøre det enda mer attraktivt for hele familien å besøke messen.  Kaptein Rødskjegg og hans menn kommer for å underholder de små; de kan også prøve ELIAS-båter eller fiske krabber.  Det er stand-up-paddle  for de som ikke er redde for å bli våte. Vår populære kokk lager spennende mat i fjæra.  Og et helt nytt samarbeid med Smart Club skal sikre god mat til en rimelig pris for de besøkende, fortsetter Rustad. 

Det blir også satt opp gratis shuttlebuss til og fra Solvik båthavn da parkeringskapasiteten er Kadettangen ikke er tilstrekkelig.

 
Båter i sjøen setter også i år sikkerhet i fokus, og i løpet av messen kan man ta båtførerprøven, både kurs og privatisteksamen, VHF-kurs og eksamen, lære livredning samt vedlikehold og riktig bruk av redningsvest. Arrangøren venter 15.000 besøkende i messeperioden.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.