Venter 100 trebåter til Ulsteinvik

Venter 100 trebåter til Ulsteinvik

Trebaatfestivalen i Ulsteinvik har blitt ein av norges største på 5 år. Det er ventet rundt 100 båter når festivalen tøffes i gang 19. august.

Av Lars Kristian Larsen

Ulsteinvik er kanskje mest kjent som en bygdeby med lillebrorstempel ovenfor Ålesund. Men visste du at byen også arrangerer trebåtfestival? Vel, det gjør de. Og i løpet av en femårsperiode har festivalen utviklet seg til å bli Norges nest største i sitt slag, bare slått av Risør.

- I fjor hadde vi 83 båter, men i år som vi har femårsjubileum venter vi nærmere hundre båter til Ulsteinvik, skriver festivalleder Karl Johan Barstad i en e-post til Båtmagasinet.

Festivalen satser på en ukommersiell profil med aktiviteter for alle aldersgrupper. Men hovedfokuset ligger på trebåter og kystkultur. 

-De fleste aktivitetene er gratis for de besøkende, og spesielt for de som kommer i båt, sier Barstad. 

Spesielt av året er at festivalen har innledet et tett samarbeid med lokallagene i Forbundet Kysten, for å gi arrangementet ebda mer kystkultur og maritimt innhold.

Underholdning
I tillegg til flotte båter kan publikum få med seg flere innslag fra scenen og aktiviteter i havnebassenget. 3 busserulls, Woodleg Odd og Erik & Kriss er hovedattraksjonene. Det blir også ei hinderløype i sjøen som deltakerne skal forsøke å komme seg gjennom.

Møt opp i Ulsteinvik 19-22 august.

(03.08.2010)

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Det er skumle tider for båter som ligger utpå. Spesielt de åpne eller delvis åpne som samler mye snø. Med meldinger om mildvær og frost om hverandre, er det all grunn til å ta en tur nedom havna med snøskuffa eller øsekaret.
SKYTER FART: Nordkapp Boats blir tilført markedskraft med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
Frydenbø Marine og Nordkapp Boats har siden 2001 hatt et fruktbart samarbeid om produksjon og distribusjon av båt- og motor i Skandinavia. Nå rigger de seg for fremtiden med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
«Den nye generasjonen styrhusbåter fra Askeladden er svært godt disponert. Det er sørget for løsninger der plassen utnyttes på de riktige stedene. Det gjør båten til en glimrende weekendbåt med et allsidig brukspotensiale.» Dette er kort hva redaktør Atle Knutsen konkluderer med etter å ha testet nyskapningen.
De fleste bilmodeller har det. Når bilen nærmer seg noe, piper det og blinker i alarmer. Nå lanseres et avansert system for båt og Båtmagasinet fikk det presentert på Düsseldorfmessen. Raymarine står bakSeaSense, men mye styres av FLIR-teknologi.
FORMANN: Den norske Bavaria-importøren Lars-Erik Solvang er valgt inn som leder for Bavarias internasjonale forhandlerforum.
Lars-Erik Solvang er mannen som står i front for alle Bavaria-forhandlere verden når det skal formidles ønsker og behov inn til ledelsen i Giebelstadt.
HVOR ER BÅTEN MIN? Designer Espen Thorup skulle så gjerne vise oss European Powerboat of the Year, men Nordkappen er rett og slett ikke på messen i det hele tatt.
DÜSSELDORF: Nordkapp Noblesse 660 gikk helt til topps i European Powerboat of the Year 2019. Men hvor er vinnerbåten? I hvert fall ikke på messen.
GIGANT: Nesten 12,5 meter måler det nye flaggskipet fra Nimbus.
Nimbus har ikke ligget på latsiden det siste året. Nye modeller har kommet på løpende bånd, og nå er den foreløpige toppmodellen i serien med landstedbåter avduket: Nimbus T11 på hele 12 meters lengde.
STOR BLOKK - FÆRRE HESTER: Den mektige V8-motoren til Yamaha på 425 hk kommer nå i en mindre versjon på 375 hk.
Lillesøsteren til Yamaha’s heftige 425 hk V8 XTO ble i dag lansert under båtmessen BOOT i Düsseldorf i Tyskland. Den nye motoren på 375 hk er basert på samme plattform som 425-hesteren, men skal erstatte Yamahas eksisterende V8 på 350 hk.