Venter 100 trebåter til Ulsteinvik

Venter 100 trebåter til Ulsteinvik

Trebaatfestivalen i Ulsteinvik har blitt ein av norges største på 5 år. Det er ventet rundt 100 båter når festivalen tøffes i gang 19. august.

Av Lars Kristian Larsen

Ulsteinvik er kanskje mest kjent som en bygdeby med lillebrorstempel ovenfor Ålesund. Men visste du at byen også arrangerer trebåtfestival? Vel, det gjør de. Og i løpet av en femårsperiode har festivalen utviklet seg til å bli Norges nest største i sitt slag, bare slått av Risør.

- I fjor hadde vi 83 båter, men i år som vi har femårsjubileum venter vi nærmere hundre båter til Ulsteinvik, skriver festivalleder Karl Johan Barstad i en e-post til Båtmagasinet.

Festivalen satser på en ukommersiell profil med aktiviteter for alle aldersgrupper. Men hovedfokuset ligger på trebåter og kystkultur. 

-De fleste aktivitetene er gratis for de besøkende, og spesielt for de som kommer i båt, sier Barstad. 

Spesielt av året er at festivalen har innledet et tett samarbeid med lokallagene i Forbundet Kysten, for å gi arrangementet ebda mer kystkultur og maritimt innhold.

Underholdning
I tillegg til flotte båter kan publikum få med seg flere innslag fra scenen og aktiviteter i havnebassenget. 3 busserulls, Woodleg Odd og Erik & Kriss er hovedattraksjonene. Det blir også ei hinderløype i sjøen som deltakerne skal forsøke å komme seg gjennom.

Møt opp i Ulsteinvik 19-22 august.

(03.08.2010)

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Hos ekspertisen blir en prosents forbedring på propelleffekt sett på som en kraftig forbedring. Sharrow propellens tester viser effektforbedringer på 9 - 15 prosent.
Nimbus Boats AB kjøper finske Bella Boats av Brunswick Corporation og danner dermed Nordens ledende konsern i fritidsbåtbransjen. Kjøpet omfatter samtlige av Bellas varemerker: Bella, Flipper, Aquador og Falcon.
Tyske Hanse har tatt over båtbyggerier i vansker. På motorbåtsiden er det norske Fjord og Engelske Sealine som er ryggraden. På Düsseldorfmessen i januar lanserer Sealine en ny toppmodell; Sealine C390.
Antatt pris for GreenStars 450 el-hester kan bli 1000 kroner hesten og en batteripakke til oppunder den samme totalprisen, gjør at bestillingslistene antakeligvis ikke blir lange i første omgang.
Cox Powetrain sier at deres 300 hk diesel påhenger er konstruert for å vare «tre ganger lenger» og ha 25 prosents lenger rekkevidde enn tilsvarende bensinmotorer.
Vetus lanserer nye børsteløse thrustere på verdens største utstyrsmesse, METS i Amsterdam. «Bow Pro Boosted» har integrert lader som skal både skal gi økt truster-effekt og lade batterier.
Her er de aller første bildene på Nimbus T11. Båten har verdenspremeiere på Boot i Düsseldorf i januar. T11 blir foreløpig flaggskipet i den nye serien til den svenske produsenten, som innledet det nye programmet med Weekender 9 (W9) som kom for nøyaktig ett år siden.
I disse dager lanserer Yanmar drev på alle fem sine 4 LV motorer med drev. De japanske dieslene har mange venner i Norge, - basert på gjennomgående bra kvalitet og bra driftssikkerhet.