Venter 100 trebåter til Ulsteinvik

Venter 100 trebåter til Ulsteinvik

Trebaatfestivalen i Ulsteinvik har blitt ein av norges største på 5 år. Det er ventet rundt 100 båter når festivalen tøffes i gang 19. august.

Av Lars Kristian Larsen

Ulsteinvik er kanskje mest kjent som en bygdeby med lillebrorstempel ovenfor Ålesund. Men visste du at byen også arrangerer trebåtfestival? Vel, det gjør de. Og i løpet av en femårsperiode har festivalen utviklet seg til å bli Norges nest største i sitt slag, bare slått av Risør.

- I fjor hadde vi 83 båter, men i år som vi har femårsjubileum venter vi nærmere hundre båter til Ulsteinvik, skriver festivalleder Karl Johan Barstad i en e-post til Båtmagasinet.

Festivalen satser på en ukommersiell profil med aktiviteter for alle aldersgrupper. Men hovedfokuset ligger på trebåter og kystkultur. 

-De fleste aktivitetene er gratis for de besøkende, og spesielt for de som kommer i båt, sier Barstad. 

Spesielt av året er at festivalen har innledet et tett samarbeid med lokallagene i Forbundet Kysten, for å gi arrangementet ebda mer kystkultur og maritimt innhold.

Underholdning
I tillegg til flotte båter kan publikum få med seg flere innslag fra scenen og aktiviteter i havnebassenget. 3 busserulls, Woodleg Odd og Erik & Kriss er hovedattraksjonene. Det blir også ei hinderløype i sjøen som deltakerne skal forsøke å komme seg gjennom.

Møt opp i Ulsteinvik 19-22 august.

(03.08.2010)

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.