Varm og flytende i bare undertøyet

Varm og flytende i bare undertøyet

Merkur trading AS lanserer Termotex på det norske markedet. Dette er undertøyet som holder deg flytende og som attpåtil gir deg muligheten til å overleve i iskaldt vann

Av Lars Krstian Larsen

Det er høst og temperaturen i vannet synker stadig. Det gjør at sjansene for å overleve ved fall over bord minsker. Men her er undertøyet som gir deg større sjanse til å holde på varmen i iskaldt vann.
Mens flytevester har den egenskapen at de holder deg oppe, vil Termotex også gjøre at du også overlever i minimum 30 minutter i 0-graders vann, i følge produsenten.

-Du har kanskje fem minutter på deg om du er kledd i vanlig undertøy og vannet holder null grader, sier Peter Meyer, spesialrådgiver i Røde kors.

Han presiserer at det er mange faktorer som spiller inn, som generell allmenntilstand, bekledning, hvor god du er til å svømme, strømninger og bølger.

Hvis du er kledd for en temperatur på null grader vil en person med generelt god allmenntilstand som ligger i stille vann ikke holde seg våken i stort mer enn et kvarter, sier Meyer.

Det nye undertøyssettet som har fått navnet Termotex består av skjorte og bukse som veier mellom 300 og 700 gram avhengig av størrelse. Plaggene skal holde deg flytende og varm selv i ekstreme vanntemperaturer.

Det er svensken Ola Eklund som har patentert systemet. Han brukte seks år på å utvikle undertøyet til det det er i dag. Merkur trading er norsk importør.

-Foreløpig selges undertøyet bare via vår nettbutikk, men vi skal nå få det ut i butikkene, sier Hans-Kristian Marvold i Merkur trading til Båtmagasinet.

Han tror produktet vil bli godt tatt i mot i kalde Norge til tross for at et sett koster 2990 kroner.

-2990 er egentlig en introduksjonspris som er 1000 kr lavere enn hva settet egentlig koster. Men prisen skal ned på sikt, lover Marvold.

Mer info om det flytende undertøyet finner du på www.termotex.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.