Varm og flytende i bare undertøyet

Varm og flytende i bare undertøyet

Merkur trading AS lanserer Termotex på det norske markedet. Dette er undertøyet som holder deg flytende og som attpåtil gir deg muligheten til å overleve i iskaldt vann

Av Lars Krstian Larsen

Det er høst og temperaturen i vannet synker stadig. Det gjør at sjansene for å overleve ved fall over bord minsker. Men her er undertøyet som gir deg større sjanse til å holde på varmen i iskaldt vann.
Mens flytevester har den egenskapen at de holder deg oppe, vil Termotex også gjøre at du også overlever i minimum 30 minutter i 0-graders vann, i følge produsenten.

-Du har kanskje fem minutter på deg om du er kledd i vanlig undertøy og vannet holder null grader, sier Peter Meyer, spesialrådgiver i Røde kors.

Han presiserer at det er mange faktorer som spiller inn, som generell allmenntilstand, bekledning, hvor god du er til å svømme, strømninger og bølger.

Hvis du er kledd for en temperatur på null grader vil en person med generelt god allmenntilstand som ligger i stille vann ikke holde seg våken i stort mer enn et kvarter, sier Meyer.

Det nye undertøyssettet som har fått navnet Termotex består av skjorte og bukse som veier mellom 300 og 700 gram avhengig av størrelse. Plaggene skal holde deg flytende og varm selv i ekstreme vanntemperaturer.

Det er svensken Ola Eklund som har patentert systemet. Han brukte seks år på å utvikle undertøyet til det det er i dag. Merkur trading er norsk importør.

-Foreløpig selges undertøyet bare via vår nettbutikk, men vi skal nå få det ut i butikkene, sier Hans-Kristian Marvold i Merkur trading til Båtmagasinet.

Han tror produktet vil bli godt tatt i mot i kalde Norge til tross for at et sett koster 2990 kroner.

-2990 er egentlig en introduksjonspris som er 1000 kr lavere enn hva settet egentlig koster. Men prisen skal ned på sikt, lover Marvold.

Mer info om det flytende undertøyet finner du på www.termotex.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.