Vannvittig moro

Vannvittig moro

Vannsport går aldri av moten. Men hva som henger i lina bak båten endrer seg fra år til år. Her er et par artige nyheter du kan prøve i sommer.

Av Lars Kristian Larsen 

Radar Chase Lounge er det kronglete navnet på denne nyvinningen. Farkosten tar tre personer og er laget i slitesterkt PVC-materiale som er kledd med nylontrekk. Her sitter du som en liten høvding mens du holder deg fast i armlenene eller i sidemannen. Du har også muligheten til å ta med deg drikke, som kan plasseres i de innebygde koppeholderne. Men tremannstuben er kanskje ikke det opplagte stedet å nyte morgenkaffen. Du bør ha 50 hk eller mer på hekken for å trekke denne.
Mål: 1,60 * 178 centimeter. Pris: 3495.-

Se video av Radar chase lounge: 


Watski spoon
An annen forholdsvis ny vannleke i Norge er Tube Spoon. Dette er en artig 2-manns-tube med opphøyde kanter. Hold fast så lenge du orker. Størrelsen er 135 x 170 centimeter, og prisen er 2404 kr på watski.no 

Vannski
Vil du ha litt mer kontroll over bevegelsene bak båten er kanskje ski en bedre løsning. Wakeski er på full fart inn i det norske markedet.

-Wakeski er en slags twintip-ski, som vi kjenner fra slalombakken. De er bygd som et wakeboard, og du har muligheten til å gjøre langt flere triks enn du har med tradisjonelle vannski, sier Andreas Klausen, salgssjef for wakeshop.no. 
wakeski

Foreløpig er skiene forholdsvik kostbare, noe som har ført til at interessen ikke har vært den helt store. Bare skiene koster fra 3795 kroner. Skal du ha en komplett pakke med bindinger og støvler kommer prisen opp i seks tusen kroner. 

Her demonstrers wakeski:

Såkalte slalomski har også blitt mer populært de siste årene. I realiteten kjører du på èn stor vannski. Det kan være en fordel å mestre vanlig vannskikøring før du begir deg ut på tur med slalomskien.
Slalomski
-Vi ser at stadig flere velger slalomski, men det er fortsatt wakeboard det går mest av, sier Klausen.
 Tube
Les også: Gøyere på vannet. Ny mixmaster-tube som roterer i den retningen du beveger deg.

Mer info og priser finner du på www.wakeshop.no og www.watski.no 

(22.06.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.