Tre nye fra Beneteau

Tre nye fra Beneteau

Beneteau kommer med tre nye modeller. En daycruiser og to walkaround-båter med konsoll midtskips.

Av Lars Kristian Larsen

Flyer 750 Cabrio er en daycruiser på 7,2 meter. Båten er tegnet av Andréani Design og bygget for vannsport og hygge på sjøen, skriver det franske verftet i en pressemelding. Kalesjen gjemmes under den u-formede aktersalongen. Spiseplassen gjøres enkelt om til en stor solseng ved å senke bordet og legge på puter. 
Under dekk finner du soveplass for to samt et lite toalett.

Flyer 750 har steppet skrog og klarer 300 hk på hekken. Med største motor skal båten klare 40 knop, i følge Beneteaus beregninger. Båten blir lansert i  Norge i august i år. Prisen er ikke klar.
Flyer Cab
Tekniske data - Flyer 750 Cabrio 
Lengde: 7,20 meter
Bredde: 2,51 meter
Max motor: 300 hk
Ferskvann: 100 liter
Drivstoff: 280 liter

To nye badebåter
Beneteau utvider også Flyer-serien med Miami-versjoner. Dette er oppgraderte Flyer-båter der det er lagt vekt på comfort og design. Flyer 750 og 850, begge med "etternavn" SunDeck Miami kommer på markedet i september. De to walkaround-båtene er stort sett like i design. Storebror 850, som er største båt i Flyer-serien er dog en drøy meter lengre enn 750 som er beregnet for maksimalt 300 hesters motor. På 850 kan du legge til hundre hester. 
Sundeck1
Beneteau Flyer 850 Sun deck Miami

Miami-serien skal være en smule mer eksklusiv enn standardbåtene, blant annet gjennom farge- og materialvalg på skrog og interiør. I cockpiten er det derfor lagt inn en del treverk, for å gi båten et mer eksklusivt utseende, mens skroget har fått lyseblå farge. Begge båtene blir levert med en Raymarine C80-plotter som standard. Prisen er foreløpig ukjent.
Sundeck750
Beneteau Flyer 750 Sun deck Miami


Tekniske data:

 

Flyer 850 SD

Flyer 750 SD

Lengde: 

8.25 m

 7.20 m

Bredde: 

2.94 m

2.51 m 

Max motor

400 HK 

300 HK

Drivstoff:

400 L 

285 L

(30.06.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.