Tirsdag starter rettsaken

Tirsdag starter rettsaken

22.november skal retten behandle saken der to menn fra Østfold er tiltalt for å ha forsikringssvindlet IF skadeforsikring for to millioner etter at deres nyinnkjøpte Sunseeker 62 Manhattan sank under slep.

 

Av Amund Rich. Løken og Lars Kristian Larsen

Det var Jørn Erling Bøe Jensen (bildet t.h) , tidligere etterforsker i KRIPOS og nå ansatt som utreder i IF som fattet mistanke til de to mennene.

Jensen har vært i nyhetene den siste tiden etter at selskapet fikk hevet en Sunseeker Manhattan 62 fra 107 meters dyp på norsk side av Sekken. Båten gikk ned under mystiske omstendigheter en natt i påsken i fjor. Dagen før hadde de to eierne økt forsikringssummen fra 1,5 til to millioner kroner. Mistanke om forsikringssvindel ble forsterket da båten kom til overflaten.


Politiet har i bakkant av dette tatt ut tiltale mot to menn fra Sarpsborg for forsikringssvindel. Saken startet i Fredrikstad Tingrett 22. november. Det er ventet at dom vil falle i begynnelsen av desember.

Les hele bakgrunnen for saken HER.

 

(18.11.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Bowridere med sitteplasser forut har ikke fått norsk navn. Det har forsåvidt ikke RIB heller. Uansett: Capelli er tidlig ute med kombinasjonen av de to.
Når ting med O-ringer blir vanskelige å ha med å gjøre og går tregt, kan du forlenge livet til O-ringen med WD 40. Spraying av gummi over lengre tid mener mange kan føre til at gummien morkner.
Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.