Tirsdag starter rettsaken

Tirsdag starter rettsaken

22.november skal retten behandle saken der to menn fra Østfold er tiltalt for å ha forsikringssvindlet IF skadeforsikring for to millioner etter at deres nyinnkjøpte Sunseeker 62 Manhattan sank under slep.

 

Av Amund Rich. Løken og Lars Kristian Larsen

Det var Jørn Erling Bøe Jensen (bildet t.h) , tidligere etterforsker i KRIPOS og nå ansatt som utreder i IF som fattet mistanke til de to mennene.

Jensen har vært i nyhetene den siste tiden etter at selskapet fikk hevet en Sunseeker Manhattan 62 fra 107 meters dyp på norsk side av Sekken. Båten gikk ned under mystiske omstendigheter en natt i påsken i fjor. Dagen før hadde de to eierne økt forsikringssummen fra 1,5 til to millioner kroner. Mistanke om forsikringssvindel ble forsterket da båten kom til overflaten.


Politiet har i bakkant av dette tatt ut tiltale mot to menn fra Sarpsborg for forsikringssvindel. Saken startet i Fredrikstad Tingrett 22. november. Det er ventet at dom vil falle i begynnelsen av desember.

Les hele bakgrunnen for saken HER.

 

(18.11.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.