Tar scootersak til Høyesterett

vannscooter_17.jpg

John Kristian Elden (innfelt) vil ta vannscootersaken inn for Høyesterett. FOTO: Amund Løken/Advokatfirmaet Elden
John Kristian Elden (innfelt) vil ta vannscootersaken inn for Høyesterett. FOTO: Amund Løken/Advokatfirmaet Elden

Tar scootersak til Høyesterett

Kjendisadvokat John Kristian Elden tar vannscootersaken til Høyesterett - gratis.

Vi har tidligere skrevet om vannscootereier Joachim Verdich, og hans kamp for å kjøre vannscooter i Norge. Verdich har tapt både i tingretten og i lagmannsretten.

Nå har arendalitten fått advokat John Kristian Elden med på laget, og forsøker nå å få saken inn for Høyesterett, skriver agderposten.no

– Sunn fornuft tilsier at dette (kjøring med vannscooter, red.anm.) ikke er straffbart, og de høye dommere pleier å lytte til det, sier advokat John Kristian Elden, til avisen.

Elden vil føre saken gratis for Verdich.

Vannscooterbruk er i realiteten forbudt i Norge, med unntak av kjøring i merkede områder. En dom fra EFTA sier klart at Norges vannscooterregler strider mot EØS-avtalen, og derfor må endres.

Forskjellig praksis
Med en moderne vannscooter, med en støysvak 4-takstsmotor, ble Joakim Verdich stoppet den 26. juli 2012 og anmeldt i Arendal. Nøyaktig en uke senere ble Joar Ekornes stoppet og bøtelagt i Ålesund på en helt lik farkost men nektet å vedta boten. Verdich måtte møte i tingretten 28. september i fjor og ble idømt bot, mens Ekornes fikk saken uventet henlagt fra påtalemyndigheten den 30. januar i år.

TAP IGJEN: Joachim Verdich møtte i lagmannsretten 5. mars i år - og tapte. Nå håper han å vinne i Høyesterett.
 

Nye regler
Regjeringens forslag til endring av småbåtloven har møtt både motstand og støtte. I korte trekk er endringen som følger:

Vannscootere tillates 400 meter fra land, og fra øyer større enn 200 kvadratmeter.
I ferskvann tillates ikke vannscootere nærmere enn 500 meter fra land. Det tillates kjøring gjennom forbudssonene, men med en maksimal hastighet på fem knop. Scooteren skal kjøre i rett linje gjennom forbudssonen.
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.