Tønsberg Boatshow – knallstart på sommersesongen

IMG_3860 b.jpg

FOLKEFEST: Yrende folkeliv på Tønsberg Boatshow i helgen. (Foto: Amund Rich. Løken).
Yrende folkeliv på Tønsberg Boatshow i helgen. (Foto: Amund Rich. Løken).

Tønsberg Boatshow – knallstart på sommersesongen

Tusenvis av mennesker ruslet langs bryggene i Tønsberg i helgen. Sommerbyen var arena for et fantastisk båtshow, en fin blanding av båtnyheter, action i Formel 1 og offshore, kystkultur og velfylte salgsboder.

Båtlivets gleder ble ettertrykkelig satt i fokus i Tønsberg i helgen. Etter lange forberedelser klaffet det meste for messeadmiral Frode Sundsdal og hans folk. Ikke bare var attraksjoner på plass, det var også et vakkert forsommervær med mye sol og blå himmel. Messen ble en flott opptakt til vestfoldingenes kommende båtsesong.


Mange tok turen
Båtshowet åpnet fredag 1. mai og varte helgen i gjennom. Både Marit Strømøy og team Zaborowski i Offshore-klassen sto for  fartsfylte innslag, sistnevnte med det knallrøde fartsmonstert sitt i 200 km/t under gangbroen til Kaldnes. Redningsselskapet og Seaking fra Hovedredningssentralen hade en redningsdemonstrasjon i kanalen.

Fart og kultur
Skoleskipet Christian Radich lå til kai frem til lørdag ettermiddag og superyachten Riva Italia viste publikum med klassisk maritim luksus.
Tønsberg var arena for alle med et snev av båtinteresse i helgen. 

Se flere bilder under.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.