Tønsberg Boatshow – knallstart på sommersesongen

IMG_3860 b.jpg

FOLKEFEST: Yrende folkeliv på Tønsberg Boatshow i helgen. (Foto: Amund Rich. Løken).
Yrende folkeliv på Tønsberg Boatshow i helgen. (Foto: Amund Rich. Løken).

Tønsberg Boatshow – knallstart på sommersesongen

Tusenvis av mennesker ruslet langs bryggene i Tønsberg i helgen. Sommerbyen var arena for et fantastisk båtshow, en fin blanding av båtnyheter, action i Formel 1 og offshore, kystkultur og velfylte salgsboder.

Båtlivets gleder ble ettertrykkelig satt i fokus i Tønsberg i helgen. Etter lange forberedelser klaffet det meste for messeadmiral Frode Sundsdal og hans folk. Ikke bare var attraksjoner på plass, det var også et vakkert forsommervær med mye sol og blå himmel. Messen ble en flott opptakt til vestfoldingenes kommende båtsesong.


Mange tok turen
Båtshowet åpnet fredag 1. mai og varte helgen i gjennom. Både Marit Strømøy og team Zaborowski i Offshore-klassen sto for  fartsfylte innslag, sistnevnte med det knallrøde fartsmonstert sitt i 200 km/t under gangbroen til Kaldnes. Redningsselskapet og Seaking fra Hovedredningssentralen hade en redningsdemonstrasjon i kanalen.

Fart og kultur
Skoleskipet Christian Radich lå til kai frem til lørdag ettermiddag og superyachten Riva Italia viste publikum med klassisk maritim luksus.
Tønsberg var arena for alle med et snev av båtinteresse i helgen. 

Se flere bilder under.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.