Suksess for alternativ båtmesse

Suksess for alternativ båtmesse

Den alternative båtmessa i Dolviken ble en suksess. Forhandlerne hevder messa er kommet for å bli.

Pressemelding fra Nye norsk Båtsenter og Askeladden

De samarbeidende båtforhandlerne i Dolviken arrangerte for første gang sin egen store båtmesse med over 130 båter på sjø og land sist helg. I tillegg var arrangementet, som for øvrig hadde gratis adgang, spekket med aktiviteter for både store og små. Bl.a. hadde man besøk av både politibåten og Røde Kors-båten samtidig som det ble fokusert på båtvett og Båtførerprøven for å bidra til enda bedre sikkerhet til sjøs.

Men de mange tusen besøkende kom først og fremst for å se på båter og båtutstyr. Her fikk de full valuta for besøket. Messen kunne skilte med over 3000 kvm innendørs utstilling med båter fra 9 til hele 62 fot hvorav en rekke av dem også kunne sees og prøvekjøres på sjøen. Som arrangør fikk vi vist publikum langt flere båter her vi holder til i hverdagen fremfor å flytte noen få båter til et messeområde langt borte, sier pressetalsmann for Dolviken messen Helge Sjursen i Nye Norsk Båtsenter. I tillegg fikk man presentert et betydelig antall brukte båter ved messens i egne bruktbåt kaier.

Ny stor messe til våren

Arrangementet ga mersmak. Det satses derfor på å gjøre Dolviken med hele sitt unike båtmiljø til Vestlandets nye store messeområdet for båter og båtrelaterte produkter. Planleggingen er allerede i gang og det finnes offensive planer om å sette opp haller over hele uteområde slik at publikum kan bevege seg ”innendørs” over det meste hvor det presenteres båter på land.
Vi har allerede fått henvendelse fra andre aktører som ønsker å være med å stille ut her i Dolviken selv om de ikke har sine utsalg her. Så interessen for det vi holder på med er stor, sier Helge Sjursen.

 

(27.09.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.