Styret vil ha kursending - også Reidar Kjelsrud ut av KNBF

VA1Y2212.jpg

GÅR AV: Generalsekretær Reidar Kjelsrud fratrer i helgen lederjobben i KNBF.
GÅR AV: Generalsekretær Reidar Kjelsrud fratrer i helgen lederjobben i KNBF.

Styret vil ha kursending - også Reidar Kjelsrud ut av KNBF

Presidenten i KNBF sier det ikke ligger noen dramatikk bak generalsekretærens plutselige avgang i dag...

Det kom som en stor overraskelse at president Kai Schøne tidligere i januar plutselig valgte å tre ut av styret i KNBF og dermed overlate ansvaret til visepresident Egil Olsen. «Uenighet om veivalg». «Vi ønsker kursendring», var den kommentar Båtmagasinet fikk av den konstituerte lederen. Styret må etter dette ha hatt en prosess med sjefen for administrasjonen i organisasjonen, generalsekretær Reidar Kjelsrud. Båtmagasinet får i ettermiddag bekreftet at han i dag har hatt sin siste arbeidsdag på hovedkontoret i Oslo.
I et forsøk på å få generalsekretæren i tale i ettermiddag, blir vi møtt med følgende melding på hans mail:

"Jeg fratrer min stilling som generalsekretær med virkning fra 01.februar 2015 og har hatt min siste arbeidsdag for KNBF".
Litt senere fikk vi kontakt med ham på mobiltelefonen på vei til båtmesse i Göteborg:
-Jeg kan bekrefte at jeg 1. februar fratrer min stilling, men av hensyn til konfidensialitet og en inngått avtale med styret kan jeg ikke kommentere dette nærmere, sier Kjelsrud.
"Ingen dramatikk"
Konstituert president Egil Kr. Olsen bekrefter til Båtmagasinet i ettermiddag at generalsekretæren nå fratrer.

INGEN DRAMATIKK: Konstituert president i KNBF-styret, Egil Kr. Olsen, bekrefter generalsekretærens avgang, men benekter at det ligger noe dramatikk i det.
INGEN DRAMATIKK: Konstituert president i KNBF-styret, Egil Kr. Olsen, bekrefter generalsekretærens avgang, men benekter at det ligger noe dramatikk i det.

-Men det ligger overhode ingen dramatikk i dette, sier han i en kort kommentar, og gjentar hovedpunktet i kommentaren vi fikk da det ble kjent at presidenten i forbundsstyret trakk seg tidligere i januar:
-KNBF har i 2014 hatt en meget fin medlemsvekst noe som skyldes sterke regioner, og samarbeid gjennom et målrettet arbeid. Dette ønsker styret skal fortsette. De ønsker større synlighet både på det Båtpolitiske plan og i media. En styrket media dekning, et utvidet samarbeid med media partner med fokus på at vi er landsdekkende. Større fokus på medlemsforeninger og medlemmer er viktige målsettinger, sier han. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.