Strømsnes har fått former og rettigheter til å bygge NB-båter

Ardea32_12.jpg

ETTER KONKURSEN: Vil NB-båtene gjenoppstå hos Skorgenes?
ETTER KONKURSEN: Vil NB-båtene gjenoppstå hos Skorgenes?

Strømsnes har fått former og rettigheter til å bygge NB-båter

Tre tidligere NB-klassikere skal nå støpes hos Roar Strømsnes sin Skorgenesfabrikk i Litauen. Båtene skal selges ved siden av Viksund ved Askøy Båtsenter.

Det bergenbaserte selskapet West Yards, med Martin Viksund i førerstolen, hadde ambisjoner om å gå i gang med båtproduksjon etter NB-konkursen. Men innbo og løsøre i NB Marine, inklusive en del ferdigstøpte skrog, ble solgt til maskinentreprenørene Mini Maskin Eiendom AS.
Dette ble kjøpt i konkurranse med blant andre West Yards som hadde høyeste bud på auksjonen. West Yards maktet imidlertid ikke å gjøre opp kjøpesummen, og Mini Maskin fikk tilslaget til en noe lavere pris. West Yards AS kjøpte senere en del av eiendelene via Mini Maskin.
Ikke former i konkursboet
Formene inngikk ikke i konkursboet og var fortsatt eiet av Albe Team AS (tidligere NB-eier Erik Allers og Tore Bekke). West Yards gikk senere i forhandlinger om overtagelse av formene, men heller ikke det førte frem. Likevel bygget de ferdig en NB Pro 27 for en kunde. Den ble etter hvert mat for advokater og rettsvesen på grunn av uavklarte rettigheter.

PRO 27: Skorgenes skal bygge NB Pro 27, men en slik har også West Yards bygget.
PRO 27: Skorgenes skal bygge NB Pro 27, men en slik har også West Yards bygget.

Nå til Litauen
Flere har vært interessert i de fysiske formene til flere av NB-modellene.  I motsetning til forhandlingene med West Yards, førte forhandlinger med Roar Strømsnes Askøy Båtsenter frem til en avtale. Daglig leder ved Askøy Båtsenter, Harry Heggholmen, sier til Båtmagasinet at til NB-klassikeren 820, 32-foteren og hurtigsjarken Pro 27 skal støpes på Skorgenesfabrikken i Litauen og at båtene nå er blitt en del av porteføljen ved siden av Viksundbåtene i Askøy Båtsenter.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.