Strålende sesongåpning i sør

Strålende sesongåpning i sør

Grimstad Bådsenter,en av Norges aller største båtforhandlere, opplever at 2011 har startet på best mulig vis. Nå selges det båter med nesten like høy frekvens som i glansdagene i 2006.

Av Lars Kristian Larsen

-E ser rekti så lyst på det, sier Anders Topland på klingende Grimstad-dialekt.

Han er daglig leder i Grimstad Bådsenter, en forhandler som har bygget seg opp til å bli blant landets desidert største, fra den spede begynnelse i 1979.

Og grunnen til at Topland ser lyst på fremtiden er starten på årets båtsesong. Etter litt hektisk kalkulatoraktivitet regner Topland og salgssjef Erik Hjemdahl seg frem at bedriften har økt salget med 22 prosent i forhold til samme tid i fjor. 2010 var intet gullår for Grimstad Båtsenter. Men det holdt til et helt ok overskudd. Ingen måtte permitteres og enda noen kroner ble lagt på kistebunnen.

-Man må være konkurransedyktig på pris, samtidig som man må ivareta kundene med garantier og service. Eneste måten å lykkes på er å unngå å falle ut med noen. Det tror jeg vi har vi klart bra, sier Topland.

En annen del av suksessen er satsningen på vinteropplag. Det gir mulighet for helårsdrift og holder medarbeiderne sysselsatt også i vinterhalvåret. Bedriften disponerer 5100 kvadratmeter med lagerplass. Det gir rom for nesten 500 båter i opplag. 

Suksess med Buster
Grimstad Bådsenter selger Buster, Viknes, Zodiac, Yamarin og Ibiza. Så langt i år er det Buster som virkelig selges i stort volum fra GB. Buster Magnum med Yamaha 225 er blitt den store folkefavoritten i distriktet, og Topland klarer ikke å få levert nok båter fra verftet i Finland.

-Også Ibiza har tatt seg opp, og selger svært bra, men Buster er blitt en enda større del av driften her, sier Anders Topland entusiastisk.


ETTERTRAKTET: Buster Magnum med 225 Yamaha selger godt i sør.

I gullårene 2006 og 2007 leverte Grimstad Bådsenter solide overskudd på flere millioner. Bare i 2006 solgte bedriften 32 Viknes-båter. I år er målet noe mer beskjedent.

-Vi håper på 15 solgte Viknes i år. Vi merker at markedet er på vei oppover også på storbåt, sier Topland.

Nøkkelen til suksess
Men hvordan kan Grimstad Bådsenter levere gode positive resultater i de dårlige tidene vi har vært inne i?

- Nøkternhet er oppskriften for suksess. Vi bygger egenkapital i gode tider og bygger oss veldig forsiktig opp år etter år, sier Topland.

Hos Grimstad Bådsenter er det lite luksus. Det eneste som minner om luksus er mekanikerenes servicebiler som skiftes ut annethvert år.

-Det må se litt ordentlig ut, det tjener vi på i det lange løp, sier daglig leder Anders Topland med et bredt smil.

Han mener markedet nå er i ferd med å bli friskmeldt, og kaller dagens salgsnivå for sunt og levelig.

-Jeg håper og tror vi kan opprettholde det nivået vi er på i dag. Vi har ikke noe behov for å komme opp på nivået fra 2006. Det var til tider litt for vilt.


(27.04.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.