Strålende sesongåpning i sør

Strålende sesongåpning i sør

Grimstad Bådsenter,en av Norges aller største båtforhandlere, opplever at 2011 har startet på best mulig vis. Nå selges det båter med nesten like høy frekvens som i glansdagene i 2006.

Av Lars Kristian Larsen

-E ser rekti så lyst på det, sier Anders Topland på klingende Grimstad-dialekt.

Han er daglig leder i Grimstad Bådsenter, en forhandler som har bygget seg opp til å bli blant landets desidert største, fra den spede begynnelse i 1979.

Og grunnen til at Topland ser lyst på fremtiden er starten på årets båtsesong. Etter litt hektisk kalkulatoraktivitet regner Topland og salgssjef Erik Hjemdahl seg frem at bedriften har økt salget med 22 prosent i forhold til samme tid i fjor. 2010 var intet gullår for Grimstad Båtsenter. Men det holdt til et helt ok overskudd. Ingen måtte permitteres og enda noen kroner ble lagt på kistebunnen.

-Man må være konkurransedyktig på pris, samtidig som man må ivareta kundene med garantier og service. Eneste måten å lykkes på er å unngå å falle ut med noen. Det tror jeg vi har vi klart bra, sier Topland.

En annen del av suksessen er satsningen på vinteropplag. Det gir mulighet for helårsdrift og holder medarbeiderne sysselsatt også i vinterhalvåret. Bedriften disponerer 5100 kvadratmeter med lagerplass. Det gir rom for nesten 500 båter i opplag. 

Suksess med Buster
Grimstad Bådsenter selger Buster, Viknes, Zodiac, Yamarin og Ibiza. Så langt i år er det Buster som virkelig selges i stort volum fra GB. Buster Magnum med Yamaha 225 er blitt den store folkefavoritten i distriktet, og Topland klarer ikke å få levert nok båter fra verftet i Finland.

-Også Ibiza har tatt seg opp, og selger svært bra, men Buster er blitt en enda større del av driften her, sier Anders Topland entusiastisk.


ETTERTRAKTET: Buster Magnum med 225 Yamaha selger godt i sør.

I gullårene 2006 og 2007 leverte Grimstad Bådsenter solide overskudd på flere millioner. Bare i 2006 solgte bedriften 32 Viknes-båter. I år er målet noe mer beskjedent.

-Vi håper på 15 solgte Viknes i år. Vi merker at markedet er på vei oppover også på storbåt, sier Topland.

Nøkkelen til suksess
Men hvordan kan Grimstad Bådsenter levere gode positive resultater i de dårlige tidene vi har vært inne i?

- Nøkternhet er oppskriften for suksess. Vi bygger egenkapital i gode tider og bygger oss veldig forsiktig opp år etter år, sier Topland.

Hos Grimstad Bådsenter er det lite luksus. Det eneste som minner om luksus er mekanikerenes servicebiler som skiftes ut annethvert år.

-Det må se litt ordentlig ut, det tjener vi på i det lange løp, sier daglig leder Anders Topland med et bredt smil.

Han mener markedet nå er i ferd med å bli friskmeldt, og kaller dagens salgsnivå for sunt og levelig.

-Jeg håper og tror vi kan opprettholde det nivået vi er på i dag. Vi har ikke noe behov for å komme opp på nivået fra 2006. Det var til tider litt for vilt.


(27.04.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.