Storvokst Ibiza

Storvokst Ibiza

Grimstad-baserte Ibiza Boats AS ligger ikke på latsiden i år, med flere nye båter på gang. Først ut er en 26-fots daycruiser med flere spennende løsninger og fenomenale sjøegenskaper.


Ibiza 26 Touring er svaret til mange Ibiza-kunder som har ønsket seg en båt med eget toalettrom, bysse og to separate lugarer. Det nye flaggskipet er tatt frem fra bunnen av, og er en større utgave av den svært vellykkede 24-foteren. Proporsjonene er beholdt, noe vi merket da vi kjørte prototypen tidlig i høst. Med to 250 hk Suzuki-motorer på hekken, logget vi nærmere 60 knop og båten gikk som et tog. Den har de samme bekvemme og trygge kjøreegenskapene som 24-foteren, men føles enda mer stabil. Prototypen har vært testet med et stort antall motorer, og er beregnet for å kunne utstyres med fra 250 til 300 hk på hekken.

Med en 300-hester er toppfarten forventet å lande på ca 45 knop. Uteplassen skiller seg fra de fleste daycruisere i klassen ved at aktersofaen kan løftes, og under den er det en romslig dobbeltkøye.

Sammen med den doble lugaren forut, og et separat toalettrom, byr båten på overnattingsplass til fire personer. Prisen på 26-foteren er ikke klar enda.

Ytterligere opplysninger:

www.ibizaboats.com

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.