To store marineaktører går sammen

Tohatsu Honda.jpg

SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.

To store marineaktører går sammen

Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.

1. januar 2020 smelter de to motorselskapene Loxkel og Kellox seg sammen, heter det i en pressemelding i dag. Navnet blir Kellox. Selskapene har til nå hatt felles ledelse og de samme personene i begge styrene.
Forenkler driften
 – Strukturen med to selskaper er unødvendig komplisert, ressurskrevende og ineffektivt for våre leverandører, forhandlere og oss selv. Derfor har vi besluttet å fusjonere Loxkel inn i Kellox, sier Per-Anton Vinje som i dag er administrerende direktør i begge selskapene.
16-18 prosent markedsandel
Både Kellox og Loxkel distribuerer ulike merker av motorsykler, båter og båtmotorer, samt utstyr. Marine-delen av Kellox og Loxkel står for rundt halvparten av omsetningen. I det norske markedet har de en markedsandel på 16-18 prosent innenfor marinesegmentet.

Halvparten av gruppens omsetning er innenfor Marine. Administrerende direktør Per-Anton Vinje viser frem en Honda-båtmotor.
Halvparten av gruppens omsetning er innenfor Marine. Administrerende direktør Per-Anton Vinje viser frem en Honda-båtmotor.

Europas eldste
Kellox er Europas eldste Honda-distributør, og den japanske produsenten er verdens største motorprodusent. I fjor omsatte Kellox og Loxkel for 310 millioner kroner totalt, med et driftsresultat på 12,5 millioner kroner.
– For oss som selger båter og motorer blir det mye enklere å forholde seg til ett firma istedenfor to. Det forenkler også veldig for våre kunder som skal søke etter produkter på nett. Vi ønsker dette hjertelig velkommen, sier Olav Eriksen som er daglig leder i Skjebergkilens Marina AS.
Ansatte overføres til Kellox
Fusjonen medfører ingen endringer når det gjelder personell eller produktutvalg. Alle ansatte overføres til Kellox. Samtlige forpliktelser og garantier som i dag ligger i Loxkel vil bli videreført og ivaretatt av Kellox fra 1. januar.
Til neste år er det 70 år siden grunnleggeren Kjell Hox startet import og salg av motordeler.
– Det skal bli stor feiring, og ikke minst nye web-sider, lover Per-Anton Vinje.
Lange tradisjoner
Om Kellox/Loxkel: Historien går helt tilbake til 1950 med merker som Mahle, Hoeckle, Glyco og Ate. Over tid vokste selskapet og inkorporerte Honda MC, Honda outboards, Tohatsu outboards, VDO, Polaris, Motul, Piaggio, Vespa, Gilera, Shoei, HJC, Pioner boats, Terhi boats, Kymco, AMT boats, Aprilia, Moto Guzzi og flere andre. Er i dag den største MC-importøren i Norge, og blant de største innenfor Marine i Norge og Sverige. 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.