Storbåt selger igjen

SQ 50.jpg

GODT SALG: Stavanger Marinesenter har blant annet solgt en ny Fairline Squadron 50.
GODT SALG: Stavanger Marinesenter har blant annet solgt en ny Fairline Squadron 50

Storbåt selger igjen

I et par sesonger har det vært småbåtene og dagsturbåtene som har reddet båtsalget i Norge. Nå peker pilene bratt oppover for de store familiebåtene.

-Det er lenge siden vi opplevde noe tilsvarende, sier salgssjef Egil Mathisen i Stavanger Marinesenter. Han viser oss salgsstatistikken for de siste to månedene. Det er tegnet kontrakter på fem nye båter av merkene Fairline og Galeon, og alle er mellom 40 og 50 fot.
-I tillegg har vi veldig god omsetning av bruktbåter. Det er gledelig, for det er gjerne slik at det må være fart i bruktbåtmarkedet for å få solgte nye båter. Dette er veldig hyggelig for oss, sier han, og legger til;

GLADE GUTTER:Roland Czybulla (t.v.) og Egil Mathisen i Stavanger Marinesenter er godt fornøyd med det som skjer i storbåtmarkedet for tiden.
GLADE GUTTER:Roland Czybulla (t.v.) og Egil Mathisen i Stavanger Marinesenter er godt fornøyd med det som skjer i storbåtmarkedet for tiden

Utviklingen fortsetter
-Hyggelig er også at den fine utviklingen fortsetter. For øyeblikket er vi i ferd med å sluttføre kontrakter med flere nye kunder, også her er det snakk om bobåter mellom 40 og 50 fot. Også andre storbåtforhandlere som Båtmagasinet har hatt kontakt med, tegner et optimistisk bilde av sitasjonen. Det selges bedre enn på lenge. Og ordrebøkene hos produsentene er, om ikke smekkfulle, litt fyldigere enn de var i fjor på samme tid.
Her er de nye båtene Stavanger Marinesenter har solgt siste to måneder, de fleste leveringsklare i april 2015. En fairline Squadron levers ved årsskiftet.  
Nye båter
2015 Fairline Targa 48 GT 
2015 Fairline Squadron 50             
2015 Galeon 305  
2015 Galeon 420
2015 Fairline Targa 38
FAIRLINE: To nye Fairline Targe, henholdsvis 48 og 38 fot er nylig solgt fra Stavanger Marinesenter.
FAIRLINE: To nye Fairline Targe, henholdsvis 48 og 38 fot er nylig solgt fra Stavanger Marinesenter.
  

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.