Stor liten Uttern

Stor liten Uttern

Uttern lover maksimal plassutnyttelse i den nye 16-foteren S49.

Av Lars Kristian Larsen

Utten har lansert flere nyheter den siste tiden. I fjor kom bowrideren T62 og Daycruiseren D62. I februar ble skjærgårdsjeepen T62 lansert – på samme skroget som forgjengerne. Nå skal den nye lillesøstera, S49, tilfredsstille båtfolk som ikke trenger mer enn en 16-foter og 75 hestekrefter.

I S49 er har Uttern lagt vekt på å få plass til mange gode løsninger i en liten båt. Rattet er plassert midt i båten, mens konsollen er plassert til styrbord. Akterbenken har plass til tre personer, med fører i midten. At fører sitter midt i båten gir bedre balanse om man er alene i båten, i forhold sidestilt ratt. Sidestilt konsoll gir også en fin passasje fra akterbenken og frem til sittebrønnen forut. Her fremme kan et bord slås opp, eller benkene kan gjøres om til en solseng på godværsdagene.

Under benkene er det stuverom. Styrbord stuverom skal i følge produsenten være stort nok for både vannski og wakeboard. Videre er det lagt vekt på sikkerheten om bord med badestige og store badeplattformer. Båten har også griperekker ”over alt”, og adkomsten er enkel via store trinn i baugen.

Med i standardpakka får du blant annet teaklaminat på dekk og badeplattform, komplett putesett og Securmarkmerker. Båten er beregnet for motorer fra 40 til 75 hk. 50 hk vil sannsynligvis være et utmerket valg. I Norge selges Uttern av Brunswick marine, og får derfor Mercury-motorer.
Messeprisen er satt til 159 900 kroner med 40 firetakshester. Vil du ha 60 hk er prisen 189 890 kroner.

Tekniske data – Uttern S49
Lengde: 5,01 meter
Bredde: 2,08 meter
CE-kategori: C
Maks motor: 75 hk
Drivstofftank: 70 liter fast
Maks antall personer: 6
Mer info: www.brunswickmarine.no

(07.03.2012 - oppdatert 22.03.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.