Sporty oppgradering

Sporty oppgradering

Nordkapp Boats AS har gitt sin tidligere modell Enduro 600 en vesentlig oppgradering. (22.01.10)

Av Therese Vågen

Nytt konsept fra Nordkapp

Nordkapp Enduro 600
Lengde: 5,92 cm
Bredde: 2,05 cm
Motor: Evinrude E-Tec fra 90 hk til 150 hk
Sitteplasser: 7 stk

Den nye skjærgårdsjeepen vises fram for første gang under båtmessen i Düsseldorf som starter lørdag.

Videreutvikling
I følge i Nordkapp er det lagt vekt på å beholde sjøegenskapene og de praktiske løsningene fra den tidligere modellen.
- Samtidig har vi endret konseptet fra å være en ren, åpen skjærgårdsjeep, til å bli en moderne fritidsbåt tilpasset vår tid.

Nye detaljer
Sammenlignet med tidligere modell har den nye Enduro 600 blitt utstyrt med blant annet nytt dashbord med mulighet for innfelling av kartplotter, større plass for passasjerer på akterbenk, mulighet for innfelling av kjøleskuff i styrekonsoll og mulighet for innfelling av radio/cd. I tillegg har putene fått nye farger, passasjen til badeplattformen og de innvendige trinnene er forbedret, styrekonsollen har fått stort oppbevaringsrom, mer aerodynamisk vindskjerm og en rekke andre detaljer.

Enduro 600 skal egne seg både for fisketurer, vannsport og dagsturer i skjærgården, og kan ellers utstyres med blant annet kalesje og solseng.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.