Sporty lillebror fra Sting

Sting_485_01.jpg

STING 485: Føreren sitter på akterbenken. To sitteplasser foran konsollen, i tillegg til plassene i baugen.
STING 485: Føreren sitter på akterbenken. To sitteplasser foran konsollen, i tillegg til plassene i baugen.

Sporty lillebror fra Sting

De er ikke så store, men smarte og sporty, de to nye Sting-modellene i 485-serien.

Sting lanserer to nesten identiske båter på 4.85 meter. Båtmagasinet hadde de første «snikbildene» av Sting 485 i fjor høst. Forskjellen på denne versjonen og båten som har fått bokstaven S er i første rekke sitteplassene. Mens føreren sitter på akterbenken i den ene, er det egen bred kjøresofa foran akterbenken i S-utgaven. Sitteplassene i baugen er identisk på de to båtene.

Lillebror til 530 S

STING 485 S: Egen sittebenk for føreren.
STING 485 S: Egen sittebenk for føreren.

Den nye S-utgaven blir en lillebror til velkjente Sting 530 S, en større, men ikke ulik båt. De to 485-versjonene er nokså likt prisen, ca. 7000 kroner mer for S-utgaven. Med en 50 hesters Evinrude E-Tec koster S-båten 166.900 kroner. En standard 485 med 4o hk er priset til rett i underkant av 150.000 kroner. Begge utgavene har integrert vannskikrok i ryggstøtten til akterbenken og begge har et finurlig dreggrom på babord badeplattform. Selve dreggen har en egen holder over tauverket. På den måten unngår du at tau og dregg floker seg sammen.

Sporty skrog

SMART: Begge båtene har smart dreggkasse med egen holder til dreggen.
SMART: Begge båtene har smart dreggkasse med egen holder til dreggen.

Til tross for mange likhetstrekk med 530, er det mye nytt på denne noe mindre utgaven. Til tross for sin størrelse vektlegger produsenten at båtene har et skrog som oppfører seg mykt i sjøen, takket være nye skrogvinkler, gode steglister og nytt chine. Med sin vannskikrok sier det seg selv at båtene er tilrettelagt for vannsport. Båtene har en stor og midtstilt konsoll og rikelig med stuveplasser under alle enker. Under akterbenken er det avsatt plass til puteoppbevaring.

 

Norsk-polsk samarbeid

   Sting-båtene produseres hos Mirage i Polen, et selskap som eies 50 % av Nordkapp. Polakkene har eierskap til Sting, men Nordkapp har selv hånd om utviklingen av modellrangen og bruker i stor utstrekning sin suksessdesigner Espen Thorup til alt tegnearbeid. Akkurat det kommer tydelig frem på nyhetene Sting 485 med de mange smarte løsninger.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.