Sportsfiskernes favoritt

BW_230Outrage.jpg

TØFF: Boston Whaler 230 Outrage vil utvilsomt bli en attraktiv båt for både fiskere og dem som ønsker en eksklusiv skjærgårdsjeep.
TØFF: Boston Whaler 230 Outrage vil utvilsomt bli en attraktiv båt for både fiskere og dem som ønsker en eksklusiv skjærgårdsjeep.

Sportsfiskernes favoritt

Boston Whaler 230 Outrage er noe av det tøffeste en sportsfisker kan ønske seg. Nå blir den tilgjengelig i Norge.

–Vi er svært stolte av å få lov til å Europa-lansere nye Boston Whaler 230 Outrage under Båter i Sjøen på Aker Brygge 1-4 september. Dette er en helt ny modell, som vi har ventet på lenge, sier Marius Kragstad, daglig leder hos den norske Boston Whaler-importøren Kragstad AS. 

Les også: Boston Whaler 330 Outrage - Tøff luksus

Luksuriøs og tøff
230 Outrage skiller seg tilsynelatende ikke stort fra andre modeller fra den velrenoverte amerikanske produsenten. Linjeføringen er enkel å kjenne igjen, til tros for at skroget nå har fått en stor blå stipe (valgfri). Dette er virkelig en sportsfiskerbåt for den kresne. Her er det gode sitteplasser og rikelig med stangholdere og oppbevaringsplasser for utstyr og fangst. Selv om båten er tilpasset sportsfiskere har den selvsagt mange andre bruksområder.
Den er utvilsomt en råflott skjærgårdsjeep eller landstedsbåt som tåler de fleste forhold. 23-foteren har fått en fin liten komfortabel sittegruppe for to-tre personer lengst forut. Her kan man ta seg en pause i fiskingen for å nyte en kopp kaffe eller en pose reker. Under den solide styrekonsollen sitter to personer godt skjermet. Skulle det være behod for et nødbesøk på toalettet, er det tilgjengelig i et relativt stort rom under konsollen, med inngang fra siden. 

Tett på 50 knop
Båten kan utrustes med motor fra 225 til 350 hk. Toppfarta med største motor vil få den 2200 kilo tunge båten opp i tett på 50 knop. Båten får du ganske nøyaktig en million kroner, noe som er friskt for en 23-foter. Men dette er ingen hvilken som helst 23-foter. 

Nye 230 Outrage får altså Europa-premiere under Båter i sjøen på Aker brygge i september. Der vil den få selskap av Kragstads Beneteau Swift Trawler 30, samt nye Chris-Craft 25 Capri, eller 32 Corsair. 

Boattest.com er imponert over 230 Outrage. Se deres video-test HER.

 

Fakta

Produksjonsland: 

USA

Lengde (meter): 

7.01

Bredde (meter): 

259.00

Lengde (fot): 

23.00

Vekt (kg): 

2 200

Drivstoff (liter): 

416

Max. antall personer: 

10

Motoreffekt fra (hk): 

225.00

Motoreffekt til (hk): 

350.00

Opplysninger: 

www.kragstad.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.