Sportsfiskernes favoritt

BW_230Outrage.jpg

TØFF: Boston Whaler 230 Outrage vil utvilsomt bli en attraktiv båt for både fiskere og dem som ønsker en eksklusiv skjærgårdsjeep.
TØFF: Boston Whaler 230 Outrage vil utvilsomt bli en attraktiv båt for både fiskere og dem som ønsker en eksklusiv skjærgårdsjeep.

Sportsfiskernes favoritt

Boston Whaler 230 Outrage er noe av det tøffeste en sportsfisker kan ønske seg. Nå blir den tilgjengelig i Norge.

–Vi er svært stolte av å få lov til å Europa-lansere nye Boston Whaler 230 Outrage under Båter i Sjøen på Aker Brygge 1-4 september. Dette er en helt ny modell, som vi har ventet på lenge, sier Marius Kragstad, daglig leder hos den norske Boston Whaler-importøren Kragstad AS. 

Les også: Boston Whaler 330 Outrage - Tøff luksus

Luksuriøs og tøff
230 Outrage skiller seg tilsynelatende ikke stort fra andre modeller fra den velrenoverte amerikanske produsenten. Linjeføringen er enkel å kjenne igjen, til tros for at skroget nå har fått en stor blå stipe (valgfri). Dette er virkelig en sportsfiskerbåt for den kresne. Her er det gode sitteplasser og rikelig med stangholdere og oppbevaringsplasser for utstyr og fangst. Selv om båten er tilpasset sportsfiskere har den selvsagt mange andre bruksområder.
Den er utvilsomt en råflott skjærgårdsjeep eller landstedsbåt som tåler de fleste forhold. 23-foteren har fått en fin liten komfortabel sittegruppe for to-tre personer lengst forut. Her kan man ta seg en pause i fiskingen for å nyte en kopp kaffe eller en pose reker. Under den solide styrekonsollen sitter to personer godt skjermet. Skulle det være behod for et nødbesøk på toalettet, er det tilgjengelig i et relativt stort rom under konsollen, med inngang fra siden. 

Tett på 50 knop
Båten kan utrustes med motor fra 225 til 350 hk. Toppfarta med største motor vil få den 2200 kilo tunge båten opp i tett på 50 knop. Båten får du ganske nøyaktig en million kroner, noe som er friskt for en 23-foter. Men dette er ingen hvilken som helst 23-foter. 

Nye 230 Outrage får altså Europa-premiere under Båter i sjøen på Aker brygge i september. Der vil den få selskap av Kragstads Beneteau Swift Trawler 30, samt nye Chris-Craft 25 Capri, eller 32 Corsair. 

Boattest.com er imponert over 230 Outrage. Se deres video-test HER.

 

Fakta

Produksjonsland: 

USA

Lengde (meter): 

7.01

Bredde (meter): 

259.00

Lengde (fot): 

23.00

Vekt (kg): 

2 200

Drivstoff (liter): 

416

Max. antall personer: 

10

Motoreffekt fra (hk): 

225.00

Motoreffekt til (hk): 

350.00

Opplysninger: 

www.kragstad.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.