Spesiell styrhusbåt for to målgrupper

DSCF3744.JPG

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
NYHET PÅ «BÅTER I SJØEN»: Styrhusbåten Askeladden P92 SUV

Spesiell styrhusbåt for to målgrupper

Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.

Styrhusbåt-markedet har tradisjonelt vært delt opp i to ulike segmenter:
-Et komfortsegment for dagsturer, weekend og turkjøring
-Et røffere segment for aktivt friluftsliv, fiske og transport.
Styrhusbåtene har tidligere fungert bra i ett av disse segmentene, men ikke i begge samtidig. P92 SUV leverer like godt i begge segmenter – og gir brukeren muligheten til å selv konfigurere båten etter bruksområdet som ønskes i løpet av minutter.
P92 SUV som dagstur, weekend og turbåt
P92 SUV har beholdt samme forkabin- og styrehusløsning som lillesøsteren P79 Weekend, og kan utrustes for fullverdig bokomfort, inkludert soft-topp for maksimal utnyttelse av solfylte sommerdager – på samme måte som P79 Weekend.
Akterdekket er meget stort for klassen, og her er det like mye uteplass, sosiale sittegrupper, bordareal og solsenger som det er på Askeladdens største daycruiser C83 Cruiser. Normalt akterdekk for styrhusbåter i denne størrelsen er ca. 4 m2. Det lukkede akterdekket her er 5,3 m2. På akterdekket er det plassert en isolert kjøleboksen på 150 liter.
Innredningen på akterdekket er modulbasert, og du kan selv velge hvor mange moduler du ønsker. De er til enhver tid flyttbare, og kan fjernes i en håndvending for å gjøre båten om til en fiske- og transportbåt.

STOR SUV: Askeladdens nye P92 er en stor og moderne styrhusbåt rettet mot både fiskeren og turfolket.
STOR SUV: Askeladdens nye P92 er en stor og moderne styrhusbåt rettet mot både fiskeren og turfolket.

P92 SUV som fiske og transportbåt
Akterdekket er lukket ut mot plattformområdet med en vanntett dør som gjør det mulig å bakke båten mot været – uten å få hekksjø inn på akterdekket. Det er enkelt å bevege seg fra styrbord til babord side av plattformområdet. 150 liter is eller fisketank er standard, og det kan levers sirkulasjonspumpe som tilbehør.
Alt er forberedt for montering av spylepumper, sirkulasjonspumper, garn-, teine- og linehalere, slik at denne båten kan bli en rendyrket arbeids- og fiskemaskin.
Extended Hard Top gjør det mulig å lukke hele akterdekket med en praktisk og lettvint kalesjeløsning.
AKTERDEKK: Askeladden P92 har det desidert største akterdekket i klassen.
AKTERDEKK: Askeladden P92 har det desidert største akterdekket i klassen.

Skrog, komfort og drivstofføkonomi
Askeladden bygger videre på konseptet fra P79 Weekend, og gir P92 SUV et helt nytt skrog med 2-step, integrert motorbrakett og dyp V-bunn.
-Større lengde og høyere vekt gjør dette skroget enda et knepp mer komfortabelt, samtidig som det fjerner det meste av planingsterskel, reduserer behovet for motorkraft, øker toppfarten og forbedrer drivstofføkonomien, sier produsenten. Båten er bygget for både én og to motorer. Med Suzukis Duo Prop DF350 ATXX skal den passere 40 knop med god margin.
LANGEMANN: Den nye SUV-en til Askleladden er 9,20 meter lang.
LANGEMANN: Den nye SUV-en til Askleladden er 9,20 meter lang.

FAKTA: ASKELADDEN P92 SUV
Lengde: 9,20 meter
Bredde: 2,80 meter
Vekt: 3.100 kilo u/motor
Drivstoff: 230 liter
Ferskvann: 100 liter
Septiktank: 40 liter
Personer: 10
Motor Single: Outboard 300 - 350 HK XXL
PRIS: Fra 1.189.800
MER INFO: www.askeladden.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.