Spenstige BWA Sport 22 GT

BWA Sport 22 GT.jpg

RASK FORFLYTNING: Med 140-hesters motor klarer båten 36 knop. Men målingen er neppe med 13 mann om bord, en last som er mulig med denne farkosten.
RASK FORFLYTNING: Med 140-hesters motor klarer båten 36 knop. Men målingen er neppe med 13 mann om bord, en last som er mulig med denne farkosten.

Spenstige BWA Sport 22 GT

BWA Sport 22 GT er en ny modell fra den italienske RIB-produsenten.

Dennye 21-foteren skal som standard utrustes med 140-hesters motor. Da får båten en toppfart på 36 knop. Største tillatte motor er 200 hk - med adskillig høyere toppfart som resultat. Aktersofaen har plass til fire personer, og det er gjort klart for et spisebord på søyle. Senkes bordet til et lavt nivå blir det en flott solseng her akter.

Solseng får du også forut i denne båten. Under denne solsenga er det godt med plass til ting som stuves bort, som fendere, vannski og tauverk.

I følge produsenten skal båten være svært sjødyktig. Vi har tidligere testet den noe større BWA HP Reef, og blitt søkkvåte i småbølger. Forhåpentligvis er dette et langt bedre skrog enn Reef 70-modellen vi testet. 

God lastekapasitet
Pongtongene i hypalon har fem kamre. Det er ok. Om du vurderer å kjøpe RIB er det verdt å merke seg hvor mange kamre de ulike modellene har. Jo flere - jo bedre. Går det hull i "luftpølsa" er det trist om all lufta går ut samtidig. Går det hull på ett av mange kamre kan du fortsette ferden til du får sjans til å reparere skaden.
Med RIB-er får du overlegen lastekapasitet. I denne forholdsvis lille båten kan du få plass til et helt fotballag - med en innbytter og trener.

www.bwa.it

 

 

Fakta

CE-kategori: 

C

Lengde (meter): 

6.65

Bredde (meter): 

2.75

Lengde (fot): 

21.00

Vekt (kg): 

690

Max. antall personer: 

13

Motoreffekt fra (hk): 

115.00

Motoreffekt til (hk): 

200.00

Opplysninger: 

www.bwa.it

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.