Spennende nye radioer fra Garmin

Garmin_VHF.jpg

Garmins nye VHF byr på det meste av funksjoner.
Garmins nye VHF byr på det meste av funksjoner.

Spennende nye radioer fra Garmin

To nye VHF-er fra Garmin vil være på markedet i 2017.

Garmin presenterer nå VHF 110i og VHF 210i AIS, som hevdes å være kraftfulle radioer med masse funksjonalitet. Nyhetene henter designspråket fra de nyeste kartplotterne fra samme produsent. Ved hjelp av dataprotokollen NMEA2000, snakker de nye VHF-ene med annet elektronisk utstyr. VHF 210i AIS, kan dermed vise AIS-mål direkte på kartplotteren, uten annen mottaker. 

VHF 110i og VHF 210i AIS ble vist på Fort Lauderdale International Boat Show i begynnelsen av måneden.

–God kommunikasjon og iversikt er viktig på sjøen. Disse nye VHF-ene skal være til god hjelp for fiskere, seilere og båtførere, sier salgssjef i Gamin, Dan Bartel, i en pressemelding.
 

Innebygget AIS-mottaker
VHF 110i har 25 watts sendeeffekt og DSC, inkl. distress-knapp og MMSI. 

Forskjellen på de to fysisk identiske VHF-ene er at 210i AIS har, som navnet antyder, AIS-mottaker. Det innebærer at det er mulig å se andre førtøyer som sender ut sin posisjon via AIS-systemet. Fartøyer som har utstyr for AIS om bord sender ut og utveksler informasjon om sin identitet, posisjon, fart, kurs, osv. over frekvenser på VHF-båndet. AIS brukes også av maritime trafikksentraler for å holde oversikt over skipstrafikken innen sine ansvarsområder. Alle båter med over 24 meters lengde plikter å ha AIS-sender om bord, men stadig flere fritidsbåter har nå dette utstyret installert. 210i AIS har kun mottaker. Den hjelper med andre ord ikke andre båter å oppdage din båt. 

Om du vill ha Automatic Identification System (AIS) är VHF 210i AIS rätt produkt för dig. Den innehåller alla funktioner som nämns ovan plus en inbyggd AIS-mottagare för ökad situationsmedvetenhet och kontroll på öppet vatten. VHF 210i AIS har också ett Two-way Hailer system för kommunikation ombord på båten.

VHF 110i och VHF 210i AIS blir tilgjengelig i Norge på nyåret. VHF 110i vil få en prislapp på cirka 4000 kroner, mens modellen med AIS vil ligge på drøyt 6000 kroner. 

Mer info: www.garmin.com/newmarine

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.