Spår optimistisk sesongstart

Spår optimistisk sesongstart

BERGEN: Årets messesesong er endelig i gang med både store og små nyheter for alle båtinteresserte.

Av Therese Vågen

Torsdag gikk startskuddet for Dra til Sjøs, som varer fram til søndag. Og til tross for et pågående OL håper primus motor Jan Anders Søyland på at vestlandspublikum skal ta turen innom de to hallene og den flytende båtutstillingen på Arenum i Bergen. 
- Vi håper på mellom 12.000 til 14.000 besøkende. Det bør vi være fornøyde med, tror Søyland.

Mye utstyr
I år er det nærmere 80 utstillere på plass i Vestlandets hovedstad, og Søyland forteller at det er veldig mange flere utstyrsleverandører på plass på årets messe. De aller fleste utstillerne er også norske, og Dra til Sjøs kan i år som i fjor skilte med verdenspremiere. Viknes viste for første gang fram sin nye Sunbridge-modell under samme messe i fjor, og er i år på plass med Viknes 1080 Sunbridge.

Stort og smått
Av årets andre nyheter kan for eksempel Hobby 390 Sprint, Yamarin 63BR, Beneteau Antares 680, Galia 650 HT, Sting 700 Weekender, Nordkapp Enduro 600, Rana 540 SL og nye Buster L nevnes. Et nytt navn i Norge er også Aqua Boats som stiller ut de to båtene Aqua 475 Sport og Aqua 630F. På utstyrsfronten er vertikalscanneren Hummingbird Down Imaging og kartplotterserien GPSMap 6000/7000/720 fra Belanor, Høcom Radio Ocean Navigasjonsserie og ProNavs Simrad NSE-serie og Lowrance Mark- og Elite-serie nytt av året.

• Se Båtmagasinets prøvekjøring av Sting 700 Weekender
Se Båtmagasinets prøvekjøring av Galia 650 HT

Vinn din egen båt
Dra til Sjøs har i år også stor publikumskonkurranse hvor tre heldige vinnere kan reise hjem med en splitter ny båt! Ved å svare på enkle spørsmål på PC-en plassert ut ved inngangen til begge messehallene, blir du med i trekningen av en Viksund 430 Sport, Øien 14 eller en T25-SE gummibåt med motor.

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.