Sotra ikke berørt

Sotra ikke berørt

I konglomeratet av konkursrammede Johs Lunde Marine Group-eide selskaper, blir ikke alle berørt av konkursen. Norsk Båtsenter Service Sotra AS er ett av dem.

 

Av Hans Due

Det er mange båtkunder som er bekymret om dagen etter nyheten om at Johs Lunde Marine Group AS er konkurs. Det samme gjelder for Norsk Båtsenter AS og Norsk Båtsenter Service AS.

Det er et konglomerat av selskaper i JLMG, og ikke lett å holde oversikten. Norsk Båtsenter Service Sotra AS er ikke direkte berørt av konkursen, sier Gisle Johnsen og Albrecht Schöll som leder dette selskapet og Adriatic Eiendom AS. Norsk Båtsenter Service Sotra AS er 100 % eid av Adriatic Eiendom AS. Johs Lunde Marine Group har en eierpost på 50 % i dette selskapet via Norsk Båtsenter Service AS.

Norsk Båtsenter Service Sotra AS og Adriatic Eiendom AS har en trygg økonomisk selvstendighet med egen bankforbindelse og er ikke en del av den økonomiske situasjonen i Johs Lunde Marine Group, sier Johnsen og Schöll.

(02.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.