Solsøkende polakker

Solsøkende polakker

Galia fortsetter utviklingen av nye modeller. Nå er to nye soldekk-modeller lansert.

Av Lars Kristian Larsen

Galia er polske Galeon yachts småbåter. Verftet har kommet med en rekke nye modeller de siste årene, og har nå hele 23 båter fra 14 til 27 fot på menyen. De to siste tilskuddene er 630- og 700 Sundeck. Båter på henholdsvis 20 og 23 fot. Begge har en kraftig solseng forut, og overnattingsplass for to personer under dekk. Som ekstrautstyr får man ankervinsj, biminitopp og manuelt toalett. Det finnes seks ulike skrogfarger å velge mellom. Båtene importeres til Norge av Fische marine, og får følgelig Evinrude-motorer på akterspeilet.


GALIA 700 Sundeck

-Galia har enormt mange modeller på "menyen". Vi velger ut noen modeller som vi ønsker å satse på. Disse er ikke blant de vi kommer til å ta inn i første omgang. Men vi skaffer selvsagt båter på bestilling, sier Pål Bustad i Fische marine til Båtmagasinet.

Galia 630 Sundeck bygger på skroget fra 630 Open. Men Sundeck-versjonen har fått overnattingsplass, noe Open ikke kan skilte med.


GALIA 630 Sundeck har en liten lugar med overnattingsplass for to personer.

FAKTA: Galia 630 SUN og Galia 700 SUN

  Galia 630 SUN Galia 700 Sun
Lengde: 6,19 meter 6,94 meter
Bredde: 2,48 meter 2,57 meter
Vekt: 1150 kg 1800 kg
CE-kategori: C C
Maks antall personer 6 6
Motorstyrke 115-200 hk 150-300 hk
Pris fra: 311.200 kr med Evinrude 115 451.400 kr med Evinrude 150
Opplysninger: www.fischemarine.com  


(12.10.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.