Solgte storbåt i Stavanger

Solgte storbåt i Stavanger

Helt mørkt er det ikke i båtbransjen. Fairline Norge har akkurat solgt en ny Squadron 58.

Av Amund Rich. Løken

Det er langt mellom de hyggelige nyhetene i norsk båtbransje for tiden. Men et og annet lyspunkt finnes. Båtmagasinet har formidlet nyheter om godt båtsalg hos Bavaria-importøren Lunde Båt Motor i AS. I dag kan vi også skrive Stavanger Marinesenter på listen, importøren av Fairline i Norge.

I følge salgssjef Egil Mathisen er det nylig tegnet kontrakt om levering av en ny og velutstyrt Fairline Squadron 58, en luksusyacht til en verdi av 11.5 millioner kroner. Hvem som har kjøpt fartøyet vil selgeren ikke røpe, men han bekrefter at personen er bosatt i Norge og at båten får norsk hjemmehavn. Båten er utstyrt med 2xVolvo Penta D13-motorerer på til sammen 1800 hk.

- Ingen tvil om at vi er fornøyd med dette salget, men vi må likevel konstatere, i likhet med de fleste andre, at det er stille om dagen. Derfor er det inspirerende å få gjennom et salg som dette. Vi ser lyspunkter, blant annet er det en viss omsetning av bruktbåter, sier Mathisen.

 

(01.12.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.