Solbad på takterrassen

Solbad på takterrassen

Skilsø valgte å lansere sin nye 36-foter med flybridge først. Den vakte berettiget oppsikt i fjor. Nå kommer den samme båten med hardtopp og takterrasse. (20.08.2008)

Av Amund Rich. Løken

Den nye Skilsø 36 var preget av mye innovasjon da den ble lansert for ett år siden, både i linjer og materialvalg. Det tradisjonsrike båtbyggeriet i Arendal tok et kvantesprang med sin nye storbåt, skrev Båtmagasinet.

Mindre nytenkende er heller ikke hardtopputgaven. Skilsø 36 SD blir typebetegnelsen, SD står for soldekk. Designer Espen Thorup har utnyttet ”hatten” maksimalt og anlagt en stor og komfortabel solseng der oppe på terrassen. Putene til solsengene ligger lett tilgjengelige i et eget puterom på taket.

Man kommer opp til soldekket via en leider fra akterdekket, tilsvarende den vi finner på FB-utgaven. Solsengen er intet værende sted under stor fart, men absolutt et spennende sted når båten ligger fortøyd i havn. To store elektrisk styrte glassluker, gir sol og luft god adkomst til salongen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.