Solbad på takterrassen

Solbad på takterrassen

Skilsø valgte å lansere sin nye 36-foter med flybridge først. Den vakte berettiget oppsikt i fjor. Nå kommer den samme båten med hardtopp og takterrasse. (20.08.2008)

Av Amund Rich. Løken

Den nye Skilsø 36 var preget av mye innovasjon da den ble lansert for ett år siden, både i linjer og materialvalg. Det tradisjonsrike båtbyggeriet i Arendal tok et kvantesprang med sin nye storbåt, skrev Båtmagasinet.

Mindre nytenkende er heller ikke hardtopputgaven. Skilsø 36 SD blir typebetegnelsen, SD står for soldekk. Designer Espen Thorup har utnyttet ”hatten” maksimalt og anlagt en stor og komfortabel solseng der oppe på terrassen. Putene til solsengene ligger lett tilgjengelige i et eget puterom på taket.

Man kommer opp til soldekket via en leider fra akterdekket, tilsvarende den vi finner på FB-utgaven. Solsengen er intet værende sted under stor fart, men absolutt et spennende sted når båten ligger fortøyd i havn. To store elektrisk styrte glassluker, gir sol og luft god adkomst til salongen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.