Snart klar med ny Vaagen-modell

Snart klar med ny Vaagen-modell

Vaagen boats vil snart kunne vise frem sin stolthet 420. Dårlige tider i bransjen har gjort at de kvalitetsbevisste gutta har hatt rikelig med tid til å finjustere alle detaljer.

Av Lars Kristian Larsen

Vaagen Boats i Aukra ble startet i 1983. I 2008 gikk verftet konkurs, men er nå oppe og står igjen under navnet Vaagen Boats AS.
Nå satses det friskt på at Vaagen 420, som er en oppgradert versjon av Vaagen 40, vil bringe gode tider til nord-vestlandet.

- 420 har fått ny hekk og oppbevaringsrom og sittegruppe på akterdekket. Deler av innredningen er også oppgradert, sier Frank Harale Vestad i Vaagen boats til Båtmagasinet.

Staben i Vaagen boats teller i øyeblikket fem mann. Disse jobber med å gjøre endringer basert på kunders tilbakemeldinger.
40-foteren fra Vaagen ble testet i Båtmagasinet i 2008. Der fikk den gode skussmål. Men de minuser som fulgte vår test har mannskapet i Vaagen tatt på alvor og utbedret i sin nye model 420.

En annen nyhet som vil komme med den oppgraderte versjonen av Vaagen 40 er muligheten for levering med ZFs nye singel-pod-system.Standard motor er en NEF Iveco N 67 på 450 hk og V-gir som gir en marsjfart på 22 knop. Dette er den mest økonomiske hastigheten med 2,2 liter på nautisk mil. Toppfart vil ligge på rundt 25 knop. Største standardmotor med V-gir er en NEF 67 på 560 hk. Toppfart vil her bli rundt 30 knop.

Etter planen skal nye Vaagen 420 sjøsettes i første halvdel av 2011.

-Noe gjenstår planmessig på interiør, men det vil komme på plass i løpet av januar, sier Vestad.

Flere bilder og mer info på www.vaagenboats.no

(09.12.2011)
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.