Sko deg for sommeren

Sko deg for sommeren

De norske merkevarene Helly Hansen og Viking lever i beste velgående. Her er noen av årets skonyheter

Av Lars Kristian Larsen

Viking er et velkjent merkenavn for nordmenn flest. Nå finnes to helt nye seilerstøvler på markedet. Skagen er en lavskaftet støvel, mens Regatta er den klassiske mid-cut- støvelen. Begge støvlene kommer i typiske maritime farger som rød, hvit, marine og oliven. Støvlene blir levert i størrelse 36-47 og har en veiledende pris på 499 (Skagen) og 599 for Regatta.

-Skagen og Regatta har hurtigtørkende fór av polyester i skaftet og kanvasfór i tåparti for bedre stabilitet. De har Vikings egen ergonomiske innleggsåle som kan tas ut til tørking. Yttersålen har et gripemønster som er tilpasset båtdekk, skriver Viking fottøy i en pressemelding. www.vikingfootwear.no

Jollesko
Fottøy får du også fra Helly Hansen
Shorehike3 kommer nå i ny og forbedret utgave med friskt design. Denne skoen er beregnet på jolleseglere, men skulle passe bra til de fleste aktiviteter i maritimt miljø.
-Shorehike 3 holder foten godt beskyttet med en tykk yttersåle, samtidig som den gir et stabilt fotfeste på våte underlag. Skoen er produsert i et hurtigtørrende og pustende materiale, og har en innvendig utagbar anatomisk EVA-såle. Kommer i fargen rød til dame, og rød og blå til herre, skriver H/H i en pressemelding.
Prisen er 1199 kroner www.hellyhansen.no

Klassiker
Sperry Top-Sider har lansert modellen A/O 2-Eye (bildet over), som er en klassisk seilersko med tradisjonelt design. Skoen er i lær, med såle i gummi. 2-Eye finnes i et utall farger. Veil. Pris er 1099 kr. www. heppo.no

(23.02.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.