Skjærgårdsjeep til 200 000 kr

Skjærgårdsjeep til 200 000 kr

Svenske HR Boat har utviklet en helt ny skjærgårdsjeep med senterkonsoll. For 200 000 kr får du båten med 70 hk Suzuki på hekken.

Av Lars Kristian Larsen

HR boat (Höga Rodd) har laget båter siden midten av 70-tallet. De tilbyr i dag ti ulike modeller fra tre til seks meters lengde. Det siste tilskuddet i HR-familien er skjærgårdsjeepen 530CC med senterkonsol og ekstra høyt fribord.

Båten minner mye om Ryds, som kanskje er et mer kjent merke for de fleste. Likheten er neppe tilfeldig. Det er den annerkjente båtdesigneren John H.V Lindblom som har tegnet HR 530CC. Samme mann har også tegnet hele 25 Ryds-modeller. 

530 CC er en kraftig skjærgårdsjeep som motoriseres med Suzuki-motorer fra 60 til 100 hester. Med største motor klarer båten 43 knop. Med anbefalt motor (70hk) får båten en toppfart på rundt 33 knop. 

Stol- og konsolltrekk inngår som standardutstyr sammen med puter, vannskistolpe og fast 95 liters tank.

Båtene distribueres gjennom Erling Sande-systemet. Prisene begynner på 189 000 (med 60hk)

Tekniske data HR 530CC
Lengde i meter: 5,38
Bredde i meter: 2,18
Vekt i kilo (uten motor): 500
Maks motor i hk: 100  (Anbefalt 70 Hk)
Maks ant. pers: 6
CE-kategori: C
Mer info: www.hrboat.com

(16.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.