Skjærgårdsjeep med toalett

Skjærgårdsjeep med toalett

Uttern bygger videre på det velfungerende 62-skroget og lanserer en helt ny skjærgårdsjeep i Göteborg - med spyletoalett.

Av Lars Kristian Larsen

Daycruiseren D62 og bowrideren T62 får nå en søster, som døpes Uttern S62.

Vi har tidligere testet D62. Les testen her.


Uttern S62 ble premierevist i Göteborg.

I tråd med trendene i markedet bygges flere ulike modeller på samme skroget. Verftene utvikler et velfungerende skrog, som så får ulike layoutløsninger. På den måten blir utviklingskostnadene langt lavere, samtidig som båtene i større grad dekker ulike behov. I dette tilfellet lager Uttern en skjærgårdsjeep på skroget fra D- og T62-modellene som kom i fjor. 

Det spesielle med skjærgårdsjeepen S62 er at det er blitt plass til toalett i styrekonsollen. Toaletter er plassert under ei luke i forkant av konsollen. Ønsker man ikke toalett brukes dette rommet til oppbevaring. Spyletoalettet koster 12 490 svenske kroner.

I Sverige vil båten koste 381 000 svenske kroner med Mercury 150.
Uttern vil også lansere en mindre skjærgårdsjeep kalt S49 i løpet av sesongen. Dette blir en mindre versjon av S62. Anbefalt motor er fra 40-60 hk.

Tekniske data Uttern S62:
Lengde: 6,33 meter
Bredde: 2m39 meter
Tørrvekt: 1103 kg
Max ant. pers: 7
Drivstofftank: 160 liter
Maks motor: 200 hk
CE-kategori: C

Mer info:www.brunswick.no

www.uttern.com

(02.02.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.