Skipsregisteret merker godt båtsalg i Norge

Bilde av utvendig merking.jpg

REGISTRERING: Det har gått varmt for seg i Skipsregisteret i sommer. Rekordmange nyregistreringer av fritidsbåter.
REGISTRERING: Det har gått varmt for seg i Skipsregisteret i sommer. Rekordmange nyregistreringer av fritidsbåter.

Skipsregisteret merker godt båtsalg i Norge

Juli i år har aktiviteten vært den høyeste noensinne i skipsregisteret, mye på grunn av kjøp og salg av fritidsfartøy.

 I en pressemelding i dag slår Sjøfartsdirektoratets avdeling for Skipsregistrene i Bergen fast at aktiviteten i juli har vært rekordartet. Størst aktivitet har det vært i NOR-registeret, men også NIS har hatt en netto økning.
Rekordaktivitet i NOR
Ikke unormalt har NOR (Norsk Ordinært Skipsregister) økt aktivitet om sommeren. Juli i år har det vært den høyeste aktiviteten noensinne, mye grunnet sesongen for kjøp og salg av fritidsfartøy. Det ble registrert inn hele 103 fartøyer i NOR i juli i år – mot 71 i juli 2014. Det var også 14 slettinger av fartøy i år mot 16 i 2014. Ser en på hele 2015, er det pr 31.juli registrert inn 496 nye fartøyer i NOR. Disse fordeler seg på 296 fritidsfartøy, 106 mindre arbeidsbåter, 51 fiskefartøy og 43 registreringer fordelt på øvrige næringsfartøy.

GLEDELIG: Gledelig, men utfordrende, sier avdelingsdirektør Anita Malmedal i NIS-NOR om rekordsommeren.
GLEDELIG: Gledelig, men utfordrende, sier avdelingsdirektør Anita Malmedal i NIS-NOR om rekordsommeren.

Gledelig, men utfordrende
-Det er gledelig med stor aktivitet samtidig som det gir noen utfordringer i sommermånedene, sier avdelingsdirektør i Avdeling Skipsregistrene NIS/NOR, Anita Malmedal. Hun påpeker også at de i løpet av juli fikk inn ekstra ressurser som medførte at en fikk kontroll på den økningen en så i returtid på ferdig behandlede dokumenter, slik at den nå nærmer seg et mer normalt og akseptabelt nivå.
Netto økning i NIS 
I NIS (Norsk internasjonalt register) så er det en netto økning i antall skip på 3, noe som også har gitt en økning i registerets tonnasje på nær 110.000 brutto tonn.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.