Skatteetaten vil begjære Vestnes Båtsenter konkurs

Skorgenes%2520445%2520side.jpg

BROHODE: Vestnes Båtsenter er Skorgnes sitt brohode i Norge. Båtene bygges i Litauen.
BROHODE: Vestnes Båtsenter er Skorgnes sitt brohode i Norge. Båtene bygges i Litauen.

Skatteetaten vil begjære Vestnes Båtsenter konkurs

I morgen avgjør Møre og Romsdal Tingrett om det skal åpnes konkurs i Vestnes Båtsenter AS. Det er Skatt Midt-Norge som har levert inn konkursbegjæringen.

Det var etter at Roar Strømsnes fikk tilslaget på konkursboet etter Viksund Boats i 2013 at han valgte å døpe om Skorgenes Båtsenter til Vestnes Båtsenter AS, for å ha et norsk brohode for salg og service av Skorgenesbåtene som bygges i Kaunas i Litauen. Samtidig samlet han all aktivitet knyttet til Viksund i Askøy Båtsenter. Roar Strømsnes står oppført som daglig leder i Vestnes Båtsenter AS, et selskap som eies av UAB Skorgenes Boats i Litauen med 65 % og Janne Lise Strømsnes med 35 %.
Åresresultat i minus
Siste tilgjengelige regnskapstall viser at selskapet hadde en omsetning på over 40 millioner kroner i 2013, en forbedring på over syv millioner kroner fra året før. Likevel viser regnskapet et årsresultat i minus på over fem millioner kroner.
Store offentlige krav
I revisors beretning fremkommer det at selskapet har mottatt et momskrav som det er usikkert om selskapet greier å betjene, og det bemerkes videre at det er vesentlig usikkerhet om fortsatt drift. Toll og avgift skal ha et krav på 1.8 millioner kroner i selskapet, mens Skatt Midt-Norge er oppført med et krav på over en halv million kroner, basert på 2013-tallene. Det er Skatt Midt-Norge som har begjært konkurs. Saken skal opp i Møre og Romsdal tingrett i Molde i morgen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.