Skaper liv i gammelt verft

Skaper liv i gammelt verft

Kunstner Per Fronth og mesterkokk Trond Moi blir med i nyutviklingen av det gamle Verftet i Ny-Hellesund i Søgne, Vest-Agder.


- Etter generasjoner med verftsdrift er tiden kommet for å videreutvikle verftseiendommen. Det er spennende, men samtidig skremmende å skulle stikke ut Veftets kurs for fremtiden. Et klart ønske er å fortsette verdiskapingen på Verftet i Ny-Hellesund. Derfor har vi knyttet til oss Per Fronth og Trond Moi som er bærere av de kvaliteter vi ønsker å forbinde oss med, sier utviklerne John Atle Bentsen og Rune Torsøe.

Verdiskapning
Nyutviklingen av Verftet resulterer i 21 leiligheter, kunst og matopplevelser. Det nye Verftet vil stå ferdig i mars 2012 .
- Å få lov til å være med å prege utviklingen på Verftet med egne arbeider slik Ny-Hellesund har vært med å sette spor i mitt eget liv er fantastisk inspirerende - og en unik mulighet for en kunstner som har havet som sitt rå-materiale. Alt innenfor rammen av et kystmiljø som til alle tider har invitert til idéutveksling, innovasjon og nyskapning - gjennom handel i møte med kulturer fra fjerne himmelstrøk, sier kunstner Per Fronth


FREMTIDEN: Slik skal verftet se ut når det er ferdigstilt.

Et ufattelig matfat – rett ved bryggekanten
Ny-Hellesund i Søgne er et kystmiljø som til alle tider, og i mange generasjoner har invitert til idéutveksling, innovasjon og nyskapning - gjennom handel i møte med kulturer fra fjerne himmelstrøk.
- Ny-Hellesund - for et sted, for en historie, for en plass og for et verft! Jeg gleder meg enormt til å starte å lage det kanskje flotteste matstedet jeg har skapt så langt, basert på lokale råvarer, lokale mennesker og internasjonale vyer. Jeg klarer ikke å vente og det er en god magefølelse, sier Trond Moi, BØLGEN & MOI.

Tradisjonsbærer
Det tradisjonsrike og maritime Bentsen og Sønner Slipp og Mek. Verksted har siden det første fartøyet “Tex” ble sjøsatt i 1956 og frem til 1986 - bygget 42 fartøy og en rekke skrogoppdrag. Jan Erik Bentsen holdt driften oppe ved Verftet helt frem til 2008.
- Vi ønsker å bidra til å skape et moderne maritimt miljø, som er forankret i sin egen historie i
Ny-Hellesund, men som har sitt klare fokus festet mot fremtiden, forteller John Atle Bentsen.

(Pressemelding, 3.11.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.