Skal drive Harstad Marina videre

Skal drive Harstad Marina videre

Tre ansatte fra konkursrammede Harstad Marina Båt AS skal drive selskapet videre under nytt navn.

Av Lars Kristian Larsen

Det er Harstad Tidene som i dag melder at tre av de ansatte i Harstad Marina Båt as vil føre selskapet videre under nesten samme navn. Det nye selskapet som skal ta over driften heter Harstad Marina AS.

-Vi vil i første omgang satse stort på bruktbåtformidling, sier Steve Nygård til Båtmagasinet. Han vet foreløpig ikke hva som vil skje med konkursboet fra Harstad Marina.

-Det er for tidlig å si. Det jobbes med ulike løsninger, sier Nygård.

Starter i februar
Med seg på laget får Nygård Hans Peter Stabursvik og Mads Johansen, begge med selgerbakgrunn fra det konkursrammede HMB AS. Nygård selv, er ansatt som daglig leder. Han har åtte års erfaring som selger fra Harstad Marina Båt. Nygård er også autorisert båtmegler.

Harstad Marina har hatt båter som Viknes, Rana, Finnmaster og Yamarin i porteføljen.

Den videre planen for selskapet er å være i gang igjen i løpet av februar. Da håper Nygård å ha seks-syv ansatte innenfor de ulike forretningsområdene bruktbåtmegling, salg av båter, utleie av båtplasser, verksteddrift, butikk og salg og service på dieselmotorer.

I en pressemelding skriver aksjonærene i det nye selskapet at de ønsker å knytte til seg en leverandør av fritidsbåter og påhengsmotorer for salg til kunder i regionen. Videre meldes det om at selskapet er i kontakt med flere potensielle leverandører, hvor flere er positive til samarbeid.

Storbåt?
-Harstad Marina AS har ikke tatt noen endelig avgjørelse på om storbåter vil inngå i vår portefølje, men det betinger at vi får en samarbeidsavtale det er til å leve med samt at det må være et merke som vedstår seg sitt ansvar for kvaliteten på produktet, skrives det videre i pressemeldingen.
Frem til nå har Harstad Marina Båt AS vært eneforhandler for Viknes i Nord-Norge. Om samarbeidet med Viknes videreføres, er per nå usikkert.

(04.11.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.