Sindre smiler igjen

Sindre smiler igjen

Husker du Sindre? Gutten med den store lidenskapen å kjøre racing med båt. Verden falt i grus når båtmotoren hans ble stjålet. Nå smiler han igjen.

22. mai hadde tyver stjålet båtracemotoren til Sindre Sundsdal Anundsen. Han fryktet at båtsport sesongen var over. Under helgens Norgescup-runde på Songe ved Tvedestrand slo han kraftig tilbake. Risørgutten vant suverent 4 av 4 heat i klasse GT 15.
Alle måtte bidra. 
Sindre hadde med god hjelp av familien og sponsorer fått på plass en helt ny, komplett Winrace GT 15-båt. Det ble jobbet på båten helt frem til siste kveld. Da fikk han en liten test av den nye båten før det var klart for konkurranse. Alt fungerte perfekt. Talentet konkurrerer i rekrutteringsklassen til Norges Båtsport Forbund. Båtene er 13 fot, motorene beskjedne 15hk – men farten imponerende 35 knop. 
Troen tilbake på NM gull. 
”I forrige løp som var i Grenland Grand Prix for to uker siden hadde jeg bare trøbbel. Jeg fikk ikke utstyret til å fungere. Jeg endte på en 5. plass, og ingen ting gikk min vei. Jeg har jo NM-gull som mål etter to år i klassen, og var derfor kjempeskuffet” sier den unge båtraceføreren. 14-åringen fryktet at sesongens store mål, Norgesmesterskapet i Tønsberg, sto i fare. Etter helgens flotte kjøring har teamet igjen troen på at de kan kjempe om talentets første NM-gull i august. ”Sindre viste i helgen at han er blitt en veldig trygg og rutinert fører. I helgen har han imponert meg – 4 seiere av 4 mulige er ikke noe man ser ofte i båtsporten. Nå har jeg godfølelsen inne for at han leverer under storstevnet i Tønsberg. Favorittstemplet har han i allefall pådratt seg” sier onkel, og trener Frode Sundsdal.

Sindre Sundsdal Anundsen

En glad gutt etter mye motgang med tyveri av racingmotor. Sindre kan smile igjen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.