Sexy og sjøsterk maxitaxi

Sexy og sjøsterk maxitaxi

Italienske Cantieri Capelli har samarbeidet med Erling Sande AS for å lage denne syv meter lange RIB-en med plass til et helt fotballlag, inkludert innbyttere.

Av Lars Kristian Larsen/Pressemelding fra Erling Sande AS

Den nye båten får premiere under "Sjøen For alle" i mars.

Nyheten er en 23-fots RIB ( rigid-inflatable boat) som kombinerer solide sjøegenskaper, stor passasjerkapasitet og aktiv bruk på sjøen. Modellen får navnet Capelli Tempest 700 sport.

Pontongene er i 1500 decitex neopren hypalon med såkalt ”fabric impression”. Det vil si med en matt overflate som kjennes litt stoffaktig ut. Skroget er håndlaminert og lages i sort glassfiber. Pontongene er montert ganske høyt på skroget slik at de er fri fra vannet i høy fart. Dette gjør båten rask og lettmanøvrert.

Denne versjonen vil leveres blant annet med blant annet syrefast bensintank på 220ltr, mekanisk ventilasjon av tankrom, selvlensingssystem, puter på alle benker (solpute i baug, jockeysaler og akterbenk) farge rød, flexiteek på dørk og badeplattformer, glassfiberplattform i baug med fortøyningspullere, Lowrance HDS 8M kartplotter med Sonic Hub lydanlegg, motorinstrumenter og bunnstoff.

Tekniske data - Capelli Tempest 700 sport
CE-kategori: B
Lengde i meter:
6.95
Bredde i meter:
2.8
Vekt i kilo:
800
Maks motorstyrke i hk:
200
Maks ant. pers:
16
Bensintank i liter:
220
Pris med Suzuki DF175TX:
445 900 kroner
Pris med Suzuki DF200TX: 473900 kroner
Mer info: www.erling-sande.no
 

(02.03.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.